Világzenei koncertet és visegrádi tánckarnevált is rendeznek a Hősök terén júniusban

Világzenei koncertet és visegrádi tánckarnevált is rendeznek a Hősök terén júniusban

A Trianon-rockopera mellett Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra világzenei koncertje, sőt még a Visegrádi Tánckarnevál című előadás is várja a közönséget júniusban a fővárosi Hősök terén – tájékoztatott a szervező Esztrád Színház.

Június 15-én az etno és punk rock zenét keverő Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra előzenekara Szalonna és Bandája, a Kolo Zenekar és barátaik lesznek, akik a nemzetközileg ismert direktor és zenész tiszteletére új színben ötvözik a magyar és délszláv népzenét. A zenei élményt tánc is kiegészíti a Tököli Délszláv Táncegyüttes segédkezésével. A koncertet a 23. Duna Karnevál keretében rendezik meg.

Június 17-én mutatják be a Visegrádi Tánckarnevál című előadást a Hősök terén. Az internacionális koprodukció a V4 elnökség tiszteletére több száz táncos és zenész segédkezésével harmonizálja egységgé a magyar, szlovák, cseh és lengyel tánc- és zenei szokásokat. A darabban rendkívüli hangsúlyt kap az európai nemzetekbe olvadt cigányság máig élő öröksége is. Az előadás csúcspontja a népek ékes lakodalmi viseleteit is felvonultató menyegző.

Az Esztrád Színház június 22-én és 23-án ismerteti részleteiben is a Hősök terén a Trianon című rockoperát Koltay Gábor rendezésében. A darab fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes. A nagyfokú, tizenöt énekest, húsz színészt, kétszáz táncost, száz statisztát, harminc lovast, továbbá negyven artistát felvonultató produkció költségvetése csaknem 400 millió forint. A forrásokat az Esztrád Színház egész egészében saját erőből és jegybevételekből biztosítja mind a rockopera, mind a másik két előadás tekintetében – derül ki a közleményből.

MTI