Logisztikai és disztribúciós központot csinál Miskolcon a Bosch

Logisztikai és disztribúciós központot csinál Miskolcon a Bosch

A Bosch, a modern műszaki megoldások és szolgáltatások vezető internacionális szállítója tovább erősíti az elektromos kéziszerszám üzletághoz tartozó miskolci telephelye jelentőségét. A Robert Bosch Power Tool Kft. 2024 végéig két, összesen csaknem 70 milliárd forint értékű beruházást valósít meg. A társaság a szűnni nem akaróan növekvő raktározási és elosztási igények okán több mint 54 milliárd forintból logisztikai és disztribúciós központot készít Miskolcon, ezenkívül mindazonáltal több mint 15,7 milliárd forintot fordít gyártási kapacitásának bővítésére. A két beruházáshoz a magyar állam egyéni igényeknek megfelelő kormánydöntés (EKD) alapján összesen csaknem 10,2 milliárd forint utófinanszírozás keretében nyújtható, vissza nem térítendő készpénz patronálást nyújt. A beruházásokról szóló bejelentésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Szászi István, a magyarországi Bosch csoport vezetője, ezenkívül Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. cégvezetője. „Nemzetközileg is magas színvonalú technológiai infrastruktúránknak, szaktudásunknak és elkötelezettségünknek köszönhetjük kitűnő eredményeinket. Ez a beruházás jól mutatja a miskolci üzem jelentőségét a vállalatcsoporton belül” – nyomatékosította Fükő László.

Zökkenőmentes kiszolgálás az internacionális ellátásilánc-hálózatban

A nagyarányú beruházás célja egy magas automatizáltságú raktári struktúra kialakítása a Miskolci Ipari Park területén. A csaknem 100 000 négyzetméteres komplexum több kiemelten lényeges logisztikai szerepkört lát ezt követően el. A modern létesítmény a vállalatcsoport elektromos kéziszerszám üzletágának egyik meghatározó késztermékelosztó raktára lesz a kelet-európai régióban, a 2017-ben átadott, például csomagolási tevékenységet végző Regionális Szolgáltató Centrum is ide költözik, ezenfelül késztermék- és alapanyag raktárként is funkcionál ezt követően.

A miskolci logisztikai centrum a Bosch csaknem 780 raktárból álló internacionális ellátásilánc-hálózatának része. A Bosch 37 ezer munkatársa odafigyel beszerzéssel és logisztikával az egész világon, naponta csaknem 230 gyárat látnak el alkatrészekkel és nyersanyagokkal. Meghatározó feladatuk, hogy a Bosch megrendelőinek magas szintű kiszolgálása érdekében az egész értékfolyamat alatt szüntelen, fenntartható és rugalmas ellátási láncot működtessenek.

Kapacitásbővítés a felhasználói élmények optimalizálása érdekében

A miskolci kéziszerszámgyár 2018-ban a páratlan technológiai infrastruktúra, a jellegzetes szaktudás és a magas gyártási volumen alapján a Bosch csoport elektromos kéziszerszám üzletágának európai akku gyártási kompetencia-központja lett. A most bejelentett kapacitásbővítő beruházás új, innovatívabb akkuk, azonkívül vezeték nélküli kézi-, azonkívül kerti szerszámok fejlesztésére és gyártására ad lehetőséget.

A Robert Bosch Power Tool Kft. -ről

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és funkciója mára nem kizárólagosan a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó. A több mint 3800 munkavállalót foglalkoztató cég elektromos kéziszerszámok, kertigépek, ezenfelül az ezekhez tartozó áramforrások, és eBike-akkumulátorok fejlesztésével és gyártásával, azonkívül famegmunkáló professzionális elektromos szerszámok összeszerelésével gondoskodik. A cég – ezenkívül, hogy magas színvonalú duális képzést indított – a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és nagyszámú kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. A színvonalas, jövőbemutató innovációkkal mindazonáltal a régió fejlődését is támogatják.