Fejlesztik a Gödör Madárbarát parkot Cibakházán

Fejlesztik a Gödör Madárbarát parkot Cibakházán

Fejleszti a cibakházi Holt-Tisza szélén három éve átadott Gödör Madárbarát parkot a helyi önkormányzat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helység polgármestere a sajtó képviselőivel.

Hegyes Zoltán (független) hangoztatta: az elképzelések alapján jövőre kezdődő, 2025 végén befejeződő beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyertek csaknem négyszázmillió forintot.

A projekt része a vízparton, azonfelül a vízen levő sétány meghosszabítása, sólyapályát hoznak létre, rekonstruálják a horgászhelyeket – sorolta a polgármester, hozzátéve, hogy az úgynevezett Wimmer-házból látogatóközpontot formálnak ki vendéglátóhellyel.

Ismertetése alapján az aktív- és ökoturizmus fejlesztése is megjelenik a tervek közt és hamar megépül a Martfű, Tiszaföldvár és Cibakháza közti kerékpárút, mindent összevetve Szolnokról kétkerekűvel is megközelíthető lesz a park.

Hegyes Zoltán közölte: a következőkben – egy újabb pályázati kiírás során – halászati szokásokat bemutató létesítményt, ezenfelül a vízi úton érkezőknek kikötési helyeket szándékoznának kialakítani. Vízi és parti tanösvények, kilátók építése is megjelenik a későbbi tervek közt – jegyezte meg.

mti