Csaknem 440 millió forintból fejleszti gyártókapacitását a használtruhák újrahasznosításával munkálkodó Texval Kft.

Csaknem 440 millió forintból fejleszti gyártókapacitását a használtruhák újrahasznosításával munkálkodó Texval Kft.

Csaknem 440 millió forintból fejleszti gyártókapacitását a használt ruhák kezelésével és újrahasznosításával foglalatoskodó Texval Kft. – közölte a társaság a sajtó képviselőivel.

A cég a fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz programban 307,87 millió forint feltételesen vissza nem térítendő pártfogást kapott. A társaság olyan gépet készíttet, amely alkalmas a használt ruhák válogatására, ezzel meggyorsítva a termelést. Az információ alapján a technológiával növekedni fog a vállalat gyártókapacitása, ami munkahelyek létrehozását, újabb foglalkoztatást és nagyobb árbevételt fog eredményezni.

Az algyői társaság 2012-ben alakult. A társaság használt ruhák kezelésével és újrahasznosításával gondot fordít, aktívan hozzájárulva ezzel a hatékony környezetvédelemhez – írják weboldalukon. A Texval Kft-hez a használt ruhák Nyugat-Európából érkeznek és mindenekelőtt Afrikába, Pakisztánba és Indiába exportálják a már átválogatott ruhatermékeket.

A támogatott projekt részét képezi – a gépbeszerzés mellett – egy napelemes rendszer telepítése is, amellyel a társaság karbonlábnyomát csökkentené, azonfelül egy képzés is, amellyel a társaság fejlesztené a csapatát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a vállalat 2021-es nettó árbevétele 3,23 milliárd forint volt, egy évvel ezelőtt mindazonáltal ez 2,16 milliárd forintot tett ki, 2021-ben 617 millió forint, ameddig 2020-ban 450,9 millió forint nyereséggel zártak.

mti