A második negyedévben érkezik a Samsung Galaxy Watch5 okosórákra a hőmérséklet-alapú cikluskövetés

A második negyedévben érkezik a Samsung Galaxy Watch5 okosórákra a hőmérséklet-alapú cikluskövetés

A Samsung Electronics és a Natural Cycles cikluskövető alkalmazás most bejelentett együttműködésének eredményeként a Galaxy Watch5 okosórákra rövid időn belül elérhetővé válik a hőmérsékletalapú menstruációs cikluskövetés szerepkör. Első alkalommal adaptálták a mobilapp kivételes algoritmusát okosórára, egyesítve a Samsung kifinomult érzékelő, mindemellett a Natural Cycles termékenységi ciklust figyelő technológiáját. Ennek betudhatóan a felhasználók még teljesebb képet kaphatnak ezt követően saját menstruációs ciklusukról.

A Galaxy Watch5 okosórák felhasználói nyomon követhetik ciklusuk változását a Cikluskövetés (Cycle Tracking) szerepkör igénybevételével, amit a Koreai Köztársaság Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (MFDS) is jóváhagyott, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) hivatalosan is regisztrált, a modern műszaki megoldás mindazonáltal megfelelt a CE-jelölés követelményeinek is.

„Akadémiai és technológiai alapokon nyugvó vállalatként izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal együttesen olyan prémium élményt nyújthassunk, amellyel előmozdíthatjuk a nők digitális egészségfigyelését – mondta Dr. Raoul Schwerwitzl, a Natural Cycles társalapítója és társ-vezérigazgatója. – A Natural Cycles alkalmazás már az egész világon nők millióinak segített abban, hogy figyelemmel kísérjék termékenységüket, a partnerség révén mindazonáltal a Samsung első alkalommal biztosíthat a Galaxy Watch5 okosórákba integrált, hőmérséklet-alapú, termékenységi ciklust figyelő modern műszaki megoldást.”

A Natural Cycles elkötelezetten kutatja a női egészség megőrzésének lehetőségeit, mindemellett ugyanakkor az élen jár a termékenységet figyelő modern műszaki megoldások fejlesztésében. A társaság megteremtette a Föld első olyan alkalmazását, amit a saját fejlesztésű algoritmusuk működtet. Az applikáció a testhőmérséklet és másfajta kulcsfontosságú termékenységi mutatók alapján méri fel a felhasználó egyéni igényeket kiszolgáló termékenységi állapotát. A Natural Cycles saját technológiáját és algoritmusát biztosítja a Galaxy Watch5 okosórákon elérhető Samsung Health alkalmazáshoz, ezáltal működtetve a Cikluskövetés szerepkört.

A Samsung a korszerű infravörös hőmérsékletérzékelővel kínálja a felhasználóknak, hogy részletesebb képet kapjanak bőrhőmérsékletük változásáról, míg nyomon követhetik menstruációs ciklusukat. A hőmérsékletérzékelő infravörös modern műszaki megoldást alkalmaz az értékek pontosabb leolvasásához, igazodva a környezeti hőmérsékletváltozáshoz vagy a felhasználó mozgásához alvás közben. A leolvasott adatok titkosítva maradnak, amelyeket a felhasználó saját készüléke tárol, ezáltal az okosóra tulajdonosai még nagyobb biztonsággal és nyugalommal kezelhetik az őket érintő egészségügyi adatokat.

„A felhasználóknak mostantól elég csak a csuklójukra pillantani, ha nyomon szeretnék követni menstruációs ciklusukat. A Natural Cycles továbbfejlesztett termékenységet figyelő technológiája párosul a Samsung felülmúlhatatlan hőmérséklet-érzékelőjével, ennek betudhatóan ugyanakkor a felhasználók átfogóbb képet kaphatnak egészségükről és jóllétükről – nyilatkozta Hon Pak, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág digitális egészségügyi csoportjának alelnöke és vezetője.”