„TT 20 years” limitált kiadású modellek az Audi Hungariától

„TT 20 years” limitált kiadású modellek az Audi Hungariától

Markánsabb, erősebb és gazdagabb felszereltségű: ma indul a modernizált Audi TT előértékesítése. 20 évvel az „ős TT” debütálása után most még markánsabb dizájnnal, nagyobb teljesítményű motorokkal és kibővített alapfelszereltséggel mutatkozik be a győri sportautó. Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg az Audi TT 20 éves sikertörténete előtt.

A „TT 20 years” jubileumi kiadás 999 példányban készül, és visszaidézi az 1998-ban debütáló Audi TT első generációját. Részleteiben felfedezhető a TTS Roadster-tanulmányautó, amely 1995-ben a Tokiói Autókiállításon ünnepelte premierjét: az ülések, az ajtóborítás és a középkonzol mokaszinbarna nappabőrrel borított, újabb bőr betétek és Panuka kontrasztvarratok modernebb köntösbe bújtatva idézik fel az egykori tanulmányautót. Az sajátos sorszámozást monitor plakett, továbbá a kormányon és a sebességváltó gombon elhelyezett „TT 20 years” felirat díszítik az utasteret. Metálszürkén csillogó 19-colos alumínium keréktárcsák, rendhagyó formájú kipufogóvégek, mátrix OLED hátsó lámpák és az oldalküszöbök felett mattított négy karika emelik ki a külső egyediségét. A vevők nyílszürke és nanoszürke fényezés közül választhatnak. Az speciális „TT 20 years” modellek Coupé és Roadster változatban is elérhetők.

Az Audi TT 20 éve egyet jelent a vezetés élményével – a modernizált TT-modelleknél az Audi még tovább erősítette a harmadik generáció sportos karakterét. A modern TT két győri gyártású közvetlen befecskendezésű benzinmotorral válik hozzáférhetővé: új alapmotorként a 40 TFSI 145 kW-os (197 LE) teljesítménnyel és a 45 TFSI 180 kW-os (245 LE) teljesítménnyel. Mindkét kapacitás nagyobb teljesítményű elődjénél és részecskeszűrővel is büszkélkedhet. Az alsó sebességfokozatok a korszerű, hétfokozatú S tronic váltónak hála rövidebb áttételűek, amely még tökéletesebb menetdinamikát biztosít. A TT Coupé a 40 TFSI motorral 6,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre, amíg a 45 TFSI motorral mindössze 5,9 másodperc alatt. Az erősebb motorváltozathoz rendelhető quattro összkerékhajtás is, amely újabb pluszt jelent a vonóerő és a menetdinamika kapcsán.

Az Audi TT gyártása 20 évvel ezelőtt kezdődött az Audi Hungariánál, amit 2006-ban követett a sportautó második generációja. Kezdetben Győrben a gépjárműk összeszerelése zajlott, a lakkozott karosszériák Ingolstadtból érkeztek az Audi Hungariához. 2013 óta már egész egészében az Audi Hungariánál készül a mesés sportautó. A TT sikertörténetét 2014-ben az Audi TT harmadik generációja is tovább folytatta. Az Audi Hungariánál 1998 óta összesen több mint 1 150 000 gépjármű, köztük 600 000-nél is több Audi TT készült.