Több mint 40 színes program a gödöllői őszi eseménysorozaton

Több mint 40 színes program a gödöllői őszi eseménysorozaton

Több mint negyven program közül válogathatnak a gödöllői őszi rendezvény, a GödöllŐsz vendégei szeptember 9. és november 12. közt; a találkozók közt lesz a hétvégi belvárosi napok, a Múzeumok őszi fesztiválja, az internacionális Hárfafesztivál és a XV. Liszt Rendezvény is.

Az esemény első napján, pénteken nyújtják át a Gödöllői Városi Múzeum felújított termeit és megnyitnak több állandó kiállítást, este a királyi kastély lovardájában Orff Carmina Burana című műve csendül fel – közölte az MTI-nek Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója.

A rendezvényfüzér első hétvégéjén a múlt évben is terjedelmes népszerűségnek örvendő belvárosi napokon szórakozhatnak a családok. A Művészetek Házában és az Alsóparkban szombaton többek között futóversenyt, tánc-, sport- és mentési bemutatókat tartanak, míg bemutatkozik az ez évi vendégtelepülés, Tiszaújváros. Szalóki Ági koncertjét sokan várják ugyanúgy, mint a sajtófotó bemutató megnyitóját – adott ízelítőt a programokból Péterfi Csaba.

A GödöllŐsz irodalmi programjai közül szeptember 21-én Piros Ildikó Kossuth-díjas színművész Szerelem? című zenés irodalmi estjét rendezik meg. A királyi váróban Radnóti Miklós, József Attila, Paul Geraldy, Ady Endre, Terjedelmes László, Szabó Lőrinc, Robert Burns és Shakespeare műveit hallhatja a nézők. Ugyanott október 2-án a kávéházi esték széria keretén belül Juhász Anna, Juhász Ferenc költő lánya mesél irodalmi kulisszatitkokat.

Az esemény az újdonságok mellett összefog több olyan, már felkapott gödöllői eseményt is, akárcsak az október 7. és 9. közt zajló, Vigh Andrea nevével fémjelzett Internacionális Hárfa Parádé és az október 21-től 23-ig tartó, Bogányi Gergely zongoraművészhez kötődő XV. Liszt Rendezvény – jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

A képzőművészet kedvelői részére a helység művészeti és kulturális életét meghatározó Remsey család négy generációja előtt tisztelgő öt helyszínes kiállítás-sorozat ígérkezik érdekes programnak.

A GödöllŐsz november 12-én a városi fúvószenekar 25 éves jubileumi koncertjével zárul a kastély lovardájában.

mti