Több mint 18 ezer fontért kelt el a Föld legdrágább pásztorkutyája

Több mint 18 ezer fontért kelt el a Föld legdrágább pásztorkutyája

A világ legdrágább pásztorkutyája lett egy angliai border collie, amely 18,9 ezer fontért (hétmillió forint) kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen – adta hírül a BBC News.

A két és fél éves Megant Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre, aki pásztorkutyák tenyésztésével és képzésével gondot fordít. Gray saját korábbi rekordját döntötte meg, előző évben egy hasonló kutyát 15 ezer fontért adott el.

A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek.

Megan az északkelet-angliai mezőkön terelgetett juhokat, ám most az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.

Emma Gray az aukció után közölte, hogy ellenőriznie kellett az árat. “Fel kellett hívnom őket, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó és nem kizárólagosan álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, ezt követően megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá.

Megan nagyszámú meglehetősen jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és jelentősen megkapó vérvonala van – emelte ki.

“Roppant módon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön. Ha mások lennének a stádiumok, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, így döntenem kellett az eladásáról” – indokolta.

mti