Százezernél is több látogatót fogadott múlt évben a szegedi Móra-múzeum

Százezernél is több látogatót fogadott múlt évben a szegedi Móra-múzeum

Több mint százezer vendég volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek tárlataira előző évben – tájékoztatta az intézmény a sajtó képviselőit.

Az információ alapján kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: előző évben több mint százezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. A leginkább közkedvelt a cowboy-indián bemutató volt, mely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A közgyűjtemény a nyári és őszi múzeumi éjszakán, ezenfelül a decemberi, két ünnep közti napokon vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Az év esetén „pompásan teljesített” a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején. A 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról csodálatos kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra. A Fekete házban az év első felében jellegzetes képzőművészeti tárlatok, az év második felében ugyanakkor higiéniatörténeti tárlat várta az érdeklődőket. A Vármúzeum ugyancsak sokakat vonzott, ahol interaktív örökös bemutató mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

mti