Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója

Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója

Spanyolország uralkodója, VI. Fülöp a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Elekes Botondnak, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatójának.

A magas rangú kitüntetést VI. Fülöp Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország magyarországi nagykövetének javaslatára adományozta Elekes Botond részére – közölte sajtótájékoztatóján a Spanyol Külképviselet.

Az információ alapján az Uránia Nemzeti Filmszínház vezetője a fővárosi Spanyol Külképviselet épületében szervezett ünnepség keretében kaphatta meg a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést szeptember 17-én Anunciada Fernández de Córdovától.

A nagykövet a laudációban kiemelte, hogy Spanyolország ezáltal kívánja elismerni Elekes Botond életművét és a spanyol kultúra magyarországi megismertetéshez nyújtott támogatását. Az általa vezetett Uránia Nemzeti Filmszínház ad szokásoknak megfelelően otthont az minden évben megszervezett Spanyol Filmhétnek, ráadásul a tavalyi évben első alkalommal, nagy sikerrel megszervezett magyar-spanyol írótalálkozónak is.

Elekes Botond tanácsai és iránymutatása jó néhány alkalommal segítették a külképviselet másfajta kulturális programjának sikeres megvalósítását is – idézte fel az információ alapján Anunciada Fernández de Córdova.

mti