Robbie Williams jövő márciusban ismételten Budapesten koncertezik

Robbie Williams jövő márciusban ismételten Budapesten koncertezik

Hat év után megint Robbie Williams-koncert lesz Magyarországon. Az angol popsztár új, XXV című európai turnéja keretében 2023. március 14-én lép fel a Budapest Sportarénában.

A turné 2023. január 20-án indul Bolognában és tavasszal érinti példaként Párizst, Amszterdamot, Berlint és Barcelonát is. A magyar fővárosba a március 12-i krakkói koncertjéről érkezik, ezt követően 17-én már a bécsi Stadthalléban lép fel – közölte a szervező Live Nation a sajtó képviselőivel.

Az arénaturné a 48 éves Robbie Williams szólópályafutásának negyed századát ünnepli, mint a közelmúltban megjelent válogatásalbuma, a XXV. A koncertsorozaton az énekes újragondolt formában adja elő legnagyobb slágereit, köztük a Millenniumot, az It’s Only Ust, a Rock Dj-t, az Eternityt, a Somethin’ Stupidot, a Radiót és a Candyt.

A XXV című lemez meghozta Robbie Williams tizennegyedik brit slágerlista-vezető címét; az anyag rögtön megjelenése első hetében, szeptember elején a lista élére került. Ezzel ő a a történelem legtöbb brit listavezető lemezét magáénak tudó szólóelőadó, ezelőtt Elvis Presley tizenhárom listavezető albumot produkált. Csak a Beatlesnek van több brit slágerlistavezető albuma, tizenöt.

Robbie Williams legutóbb 2017 augusztusában járt a magyar fővárosban, akkor a Groupama Arénában adott koncertet. Az angol sztár 2015-ben a Sziget esemény mínusz egyedik napján telt ház, 75 ezer néző előtt lépett fel.

Korábbi szólókarrierje alatt tizenkét stúdióalbuma jelent meg. A Take That egykori tagja csaknem 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig az egész világon. Hat lemeze került fel a a történelem legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában.

mti