Rangos elismerésben részesült az LG új OLED tévéje az iF Design 2019-en

Rangos elismerésben részesült az LG új OLED tévéje az iF Design 2019-en

Az LG termékeit 16 elismeréssel jutalmazták a planéta talán legelismertebb dizájnversenyén, az iF Design 2019 díjkiosztón, Münchenben. Az idén beérkezett, összesen 6 375 nevezés közül 66 gépezet – köztük az LG OLED TV E9 modellje – kapott iF Gold díjat a verseny 67 tagú szakmai zsűrijének állásfoglalásának megfelelően.

Az LG OLED E9 a képernyőnek még nagyobb helyet adó, kivételes formavilága folytán részesült a verseny legrangosabb elismerésében. A lenyűgöző látványt a tévé átlátszó üveggel borított alsó része, és a képernyőhöz képest jócskán hátrahúzott talpazat révén sikerült elérnie az LG mérnökeinek. Az iF bírái alapján az LG-nek egy olyan televíziót sikerült megalkotnia, ami minden tévédizájner álma: az eszközre nézve olyan érzése támad a nézőnek, mintha a képernyő a levegőben lebegne.

Az ez évi iF Award díjkiosztón több egyéb OLED készítmény, ezáltal a Föld egyetlen feltekerhető tévéje, az LG SIGNATURE OLED TV R, a társaság 8K OLED tévéje és egy átlátszó kereskedelmi OLED-kijelző (Transparent OLED Signage) is elismerésben részesült. Az LG SIGNATURE OLED TV R páratlan tulajdonsága, hogy a képernyő képes a talpazatba visszatekeredve teljesen eltűnni, mindent összevetve használója újabb értékes teret nyerhet otthonában.

Dizájnerek és gyártók nemkülönben azon igyekeznek, hogy a neves, 1953-ben hozott létre iF dizájnelismerést elnyerjék termékeik részére. Az iF (International Forum Design GmbH) egy hannoveri székhelyű szervezet, az iF Design Award mindazonáltal egyike a Föld három legelismertebb dizánjversenyének, a Red Dot Design Award és az IDEA (International Design Excellence Award) mellett. Az iF Design Award egyet jelent fergeteges minőségű stílus és az ügyféligények kimagasló kiszolgálásának elismerésével, mindent összevetve a fogyasztók számára nem lehet kérdés, hogy a cég védjegyével ellátott készítmények kategóriájuk legmagasabb szintjét képviselik.

„Egy nagyszerű megjelenés előrébb jár a piac sajátos megoldásainál, és korrekten azt adja, amire a vásárlók vágynak” – mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics dizájnmegoldásokért felelős alelnöke. „Az LG-nél a következő években is olyan kialakítású gépezeteket mutatunk be, amelyek meghaladják a vásárlói elvárásokat.”