Rajtra készen az új Audi Q7

Rajtra készen az új Audi Q7

A visszaszámlálás megkezdődött: hétfőn vette kezdetét az új Audi Q7 előértékesítése, az első modellek pedig júniustól érkeznek az európai kereskedésekbe. A tekintélyes SUV modell második generációja innovatív technikai megoldásaival és erős, gazdaságos motorjaival hódít, amelyek a szén-dioxid kibocsátás tekintetében kategóriájában új mércét állítanak. A 200 kW teljesítményű 3.0 TDI motorral szerelt Audi Q7 belépőmodell ára 17.900.220,- Ft. A 3.0 TFSI aggregáttal szerelt új Audi Q7 ára 19.099.480,- Forinttól indul.

Az Audi Q7 a négykarikás márka egyik zászlóshajója. Az Audi sikertörténete a prémium szabadidő-autók kategóriájában az első Q7 generáció 2006-os piaci bevezetésével indult. 2006 óta a vállalat több mint két millió Q-modellt értékesített, ezek közül több mint fél millió a Q7 modellből talált gazdára. A Q-modellek új formanyelve mellett, mint amilyen a háromdimenziós singleframe hűtőrács, további változás, hogy az új Audi Q7 jelentősen könnyebb, tágasabb és hatékonyabb lett elődjénél. Akár 325 kilogrammal is kevesebbet nyomhat az első generációs modellnél, így kategóriájának legkönnyebb képviselője. Gazdaságos motorjai akár 28 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beérik. Vezetéstámogató-rendszerek sokasága és infotainment-rendszerek széles kínálata, mint például az Audi virtual cockpit teszik teljessé a prémium szabadidő-autó új generációjának kínálatát.

Az Audi 2014-ben összesen mintegy 1.741.100 Audi gépkocsit szállított ki ügyfeleinek. A vállalat 2013. januártól szeptember végéig mintegy 49,9 milliárd euró forgalom mellett 5,03 milliárd euró működési eredményt ért el, s a világ több mint száz piacán van jelen. Az Audi termelési helyszínei között szerepel Ingolstadt és Neckarsulm (Németország), Győr, Brüsszel (Belgium), Pozsony (Szlovákia), Martorell (Spanyolország), Kaluga (Oroszország), Aurangabad (India), Csangcsun (Kína), valamint Jakarta (Indonézia). 2013 vége óta a négykarikás márka Fosanban (Kína), 2015-től pedig São José dos Pinhaisban (Brazília) illetve 2016-tól San José Chiapában (Mexikó) is termel. Az Audi AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között a quattro GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország) sportmotorkerékpár-gyártó. Az Audi jelenleg világszerte közel 80 ezer dolgozót foglalkoztat, közülük nagyjából 55.800-at Németországban. A vállalat 2015 és 2019 között összesen mintegy 24 milliárd euró beruházását tervezi, túlnyomórészt új modellek és hosszútávon fenntartható technológiák fejlesztésébe. Az Audi maradéktalanul eleget tesz közösségi vállalati felelősségéből származó kötelezettségeinek, s a hosszú távú fenntarthatóság követelményét folyamatai és termékei stratégiai feltételeként határozta meg. A hosszú távú cél a széndioxid-semleges mobilitás.

(forrás: Audi)