Pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztett ki a pécsi Flexoco Kft.

Pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztett ki a pécsi Flexoco Kft.

Az egészségre pozitív hatással bíró pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztett ki az elsődlegesen külpiacra gyártó pécsi Flexoco Termelő Kft. – hangzott el a német és dán tulajdonú vállalat telephelyén tartott projektzáró eseményen.

A 2013 óta funkcionáló, 3000 négyzetméteres üzemében a vállalat csaknem 30 embert foglalkoztat. Az elsődlegesen melegital-porokat előállító cég több mint 700 millió forintból megvalósított kutatás-fejlesztési programjának részeként a portékák előállításához létfontosságú, agglomeráló-berendezést is beszerzett. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 507 millió forinttal támogatta.

Ujhelyi Károly cégvezető közölte: a cég saját márkájú termékein túl partnerei részére poralapú, darabos és folyadék alapú árucikkek bérgyártásával is figyelmet fordít.

A cégvezető közölte, a pillanatnyilag még kereskedelmi forgalomban nem kapható új melegital-poraik közt találhatóak eltérő – köztük forró csokoládé – ízesítésű – glutén- és laktózmentes portékák, emellett pro- és prebiotikummal dúsított tejalapú italporok. Az elképzelések alapján a modern készítmények idén kerülnek a piacra, azokat például italautomatákba használják ezt követően fel.

A túlnyomó részben exportra dolgozó vállalt mindenekelőtt a skandináv országokban forgalmazza termékeit.

A társaság a sajtó számára eljuttatott tájékoztató alapján 2017-ben 1,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 59 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

mti