Panasonic Lumix GF7: Csúcsminőségű fényképezőgép a minőség és a stílus kedvelőinek

panasonic, lumix gf7, digitális, fényképezőgép

A Panasonic a mai napon bemutatta Lumix GF7 típusú új termékét. A fényképezőgép kompakt, cserélhető objektívvel rendelkezik, a képmínősége kiváló. A fényképezőgép fő előnye az egyszerű kezelhetősége, gazdag felszereltsége, melyek közül nem hiányzik pl. a közkedvelt selfie üzemmód sem. A fényképezőgép használójának szabad teret biztosít a kreativitása és elképzelései megvalósításához.

Panasonic Lumix GF7: Csúcsminőségű fényképezőgép a minőség és a stílus kedvelőinek

A cserélhető objektíves, több színváltozatban gyártott gépben a csúcstechnikájú paraméterek egyesültek a stílusos formatervezéssel. A gép minden részletében érzékelhető a minőségi áramvonalas kivitelezés, a nyomógombok és a szabályzók elhelyezésétől egészen a bőrborítással ellátott markolatig, ezért a gép használata kényelmes és kellemes. A Lumix GF7 a mindennapi használatra alkalmas kitűnő társ, amely a fényképezőgép gazdag felszereltségének, valamint a stílusos kompakt formatervezésének köszönhetően biztosítja a géppel készített felvételek magas színvonalát.

Állandó társ a fényképek és a videófelvételek készítésére

A Lumix GF7, 16 megapixeles felbontású Digital Live MOS érzékelővel van ellátva. Az érzékelő nagysága nagyobb mint a szokásos zsebben hordható kompakt fényképezőgépeknél, ennek köszönhetően a gép használói alapvetően jobb minőségű felvételeknek készíthetnek. A gép a korszerű Venus Engine érzékelővel ellátott, ennek köszönhetően nagyon hatásosan csökkenti a képzajt, melynek végeredménye a tiszta, részleteiben is pontos kép, még gyenge megvilágításkor is, mint pl. a szürkületkor készített képek esetében.

A kép minőségének magas színvonala nem csupán a fényképfelvételek esetében biztosított. A Lumix GF7 gép felhasználója Full-HD minőségben, tehát 1920 x 1080 pontos felbontású, AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumú videofelvételt is készíthet. A felvétel készítése közben a kép élességét a kijelző képernyő érintésével is be tudjuk állítani, valamint a folytonos automatikus képélesítés által a fényképezőgép a mozgásban lévő objektum képét is kitűnő minőségben veszi fel.

A gép gazdag felszereltsége kedvez a kreatív fényképészeknek

Lumix GF7 a felhasználójának lehetővé teszi azt, hogy a körülötte levő világot megörökítse és a felvétel folyamata alatt megvalósítsa a különféle kreatív elképzeléseit és ötleteit. A 7,6 cm átmérőjű érintő kijelző, mely 1 040 000 képpont felbontású, kinyitható,180 fokos szögben kifordítható és a gép kijelzőjén látható kép különböző fényviszonyok közt is jól látható. A képernyő teljes kifordítása esetén a gép automatikusan aktiválódik az önarckép felvételére, amely funkciót elsősorban a közkedvelt selfies készítők értékelik. Ezen kívül a fényképezőgép még egy egész sor funkció alkalmazását teszi lehetővé, amellyel a felvételen, a személyek ábrázolásán javíthatunk. Például ilyen a Soft Skin funkció, amely segítségével a felvételen kisimíthatjuk a személy arcbőrét, vagy a Defocusing funkció felhasználásával az arc környéke élesíthető ki.

A fényképezőgép további funkciói a felhasználójának lehetővé teszi a felvétel saját szájíze szerinti könnyű és gyors modosítását. A Creative Control rendszer 22 kreatív szűrőt tartalmaz. Ezzel különböző stílusú fényképek készíthetőek, egészen a retro ábrázolástól a dinamikus monokrom képen keresztül a játék efektig. A fényképezés során, arra az esetre, amennyiben az effektussal készített fényképpel nem lenne megelégedve, egyidejűleg egy másik, szűrő alkalmazása nélküli fénykép is készíthető.

A Creative Panorama funkció lehetővé teszi a vízszintes vagy függőleges irányú panoráma felvételek egyszerű készítését. Az iA+ intelligens automata rendszer, amely mind a fényképezéskor vagy a videofelvétel készítésekor is bekapcsolható, egy sor beállítást automatikusan végez el. Ilyen például a program intelligens kiválasztása, a gép érzékenységének automatikus beállítása vagy a képen az étel automatikus felismerésének funkciója.

A kreatív ötletek megvalósítása természetesen a videofelvételek készítésekor is lehetséges, ehhez elég egy nyomógomb megnyomása. A Time Lapse rendszer használata lehetővé teszi a kiválasztott színtér meghatározott időközönkénti hosszas figyelését, de rendelkezésre áll a Stop Motion Animation funkció is. Ez egy ismert filmes technika, amely alkalmazásával az álló objektumok mozgó objektumok hatását keltik. Ezzel a technikával az otthon is kényelmesen elkészítheti az animált vagy bábfilmét.

Gyorsaság és pontosság

Ami a kép élességének automatikus beállítását illeti, a Lumix GF7 amikor a felvétel elkészítésére csak néhány pillanat áll rendelkezésre, több lehetőséget is kínál. A fényképezőgép a felvétel élességének beállítására a fény-árnyék ellentétek összehasonlításának módszerét alkalmazza, amely elsősorban az kellően megvilágított objektum fényképezésekor működik nagy pontossággal. A Lumix GF7 ebben a tekintetben lépést tud tartani a drágább digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel.

A gyengébb fényviszonyok esetében (még a csillagok fényénél is) a képélesség beállítás rendszerének működését a Low Light AF funkció alkalmazásával finomíthatjuk. A funkció alkalmazásakor a felvétel élességének beállítása a kisegítő megvilágítás nélkülözésével is megbízhatóan működik. A gép rendelkezik a közkedvelt arcfelismerő funkcióval, de az újdonságnak számító szem felismerő automata funkcióval is. Ez a felvétel készítésekor a kép élességét a személy szemére történő fókuszálással állítja be.

A gép rendelkezik Intelligent D-range Control-al amelynek köszönhetően a fénykép kontrasztja esetében is megőrizhető a felvétel megvilágított és árnyékos részeinek élessége, az elkészített kép kontúrjai nem lesznek elmosódottak, nem ütnek át egymásba.

Összekapcsolhatóság és a felvételek megosztása

A Panasonic Lumix GF7 Wi-Fi adapterrel rendelkezik, amely által az elkészített felvételek a közösségi hálón vagy más weboldalakon azonnal megoszthatók. Ezen kívül a Wi-Fi haszálata, bővíti a kreativ felvételek készítésének lehetőségét is.

A Wi-Fi alkalmazása lehetővé teszi a fényképezőgép az okostelefonnal vagy a tablettel történő vezeték nélküli összekapcsolását. A mobil eszközt így a fényképezőgép képernyőjeként használhatjuk a felvétel megtekintésére, de a fényképezőgép exponálására, zoomolására, vagy a fókusz és rekesznyílás beállítására is lehetőséget nyújt távirányítással.

A gép felszereltségének újdonsága közé tartozik a Jump Snap funkció is, amely a személyek vagy más csoportok ugrás közbeni fényképezésére szolgál. A zsebben lévő telefon felismeri mikor van az ugrás közben a legmagasabb ponton, és ebben a pillanatban a vezeték nélkül vele összekapcsolt fényképezőgép exponáló gombját működteti.

Lumix GF7 – műszaki adatok

  • Digital Live MOS Sensor, 16 megapixeles felbontással, Venus Engine kép processzor
  • Videofelvétel 1920 x 1080 (Full HD), AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban
  • 7,6 cm átmérőjű kijelző, 1 040 000 pontos felbontás, 180 fokban kifordítható
  • Automatikus kreatív funkciók:, pl. selfie, Jump Snap, Creative Control, Time Lapse vagy Stop Motion Animation
  • Gyors automatikus képélesség beállítás a fény-árnyék megkülönböztetéssel, gyenge fényerősség hátrányának kiküszöbölése, Arc/szem felismerő, stb.
  • Wi-Fi

A Lumix GF7 fényképezőgép több színváltozatban lesz kapható – ezüst, barna, rózsaszín és fehér színben

(forrás: Panasonic)