Panasonic HC-VX870 és HC-V770: kamerák 4K és Full-HD képrögzítéssel az otthoni felvételek készítésére

Panasonic HC-VX870 és HC-V770: kamerák 4K és Full-HD képrögzítéssel az otthoni felvételek készítésére

A Panasonic bemutatta az európai magasabb minőségi osztályba tartozó, három új kameráját – a HC-VX870 és a HC-V770. Ezek a Full-HD felvételi módban működő kamerák a világon először teszik lehetővé azt, hogy a felvétel HDR rendszerben rögzítődjön (vagyis kiszélesített dinamikai tartalommal). Ezen kívül a gép csúcsminőségű videókat és fényképeket is készít, valamint a készülék tervezői nem feledkeztek meg a sokrétű kapcsolódási lehetőségéről sem. A gép lehetővé teszi, hogy a magas színvonalat igénylő amatőr filmesek teljes mértékben kibontakoztathassák saját kreativitásukat.

Profi minőségű felvételek, tökéletesen éles kép, bárhol is tartózkodik

A HC-VX870 típus 4K Video felvételel és 4K fotó funkcióval rendelkeznek, amely a Full HD-val összehasonlítva négyszeresen nagyobb felbontást jelent. Már az első látásra megragadó a gép, nagyon stílusos a megjelenése és a kis mérete. A készülék további előnyeihez tartozik még például felszereltsége, a csúcsfunkciójú Leica Dicomar objektívvvel, a hátulról megvilágított képérzékelővel, mely 8,29 MPix-eles (BSI technológia), és Crystal Engyne 4K képi processzorral. Ezen minőségi képfeldolgozásnak eredményeként a mozikban vetített nagyon magas kvalitású képekhez hasonló eredményt kapunk.

A Panasonic HC-VX870 és a HC-V770 kamerák az amatőr felhasználók részére tervezett készülékek közt a világon elsőként teszik lehetővé a HDR Movie funkció alkalmazását, amely lehetővé teszi a kiszélesített dinamikai tartalommal rendelkező felvételkészítést. A gép ezen rendszer alkalmazásakor kétféle képet, különböző expozíciós értékekkel, rögzít, melyeket automatikusan összekapcsol egymással. Ennek eredménye egy élesebb, a kép árnyékos és megvilágított részleteit is jobban megkülönböztető kép. Ebben az esetben annak is jóval kisebb a kockázata, hogy a kép alul- vagy felülexponált lesz. A kép fényes és árnyékos részei közti kontraszt viszont nem csorbul.

A HC-VX870 modellek felszereléséhez tartozik a 4-Drive Lens System optikai rendszer, 20-szoros zoommal és 4K felbontással. A készülék további előnyei közé tartozik a képélesség gyors és pontos automatikus beállítása, amely a kamerát alkalmassá teszi a dramatikus akciós történések felvételeinek gépre rögzítésére.

Ezen kívül mindegyik modellhez tartozó kamera rendszere támogatja a Wireless Twin Camera funkciót, amelynek köszönhetően a második objektív feladatát, a Wi-Fi rendszeren keresztül kapcsolódó, okostelefon vagy tablet is elvégezheti. A történések két különböző látószögből felvehetők, majd ezt a két látószögből készített felvételt PiP formában egyesíthetjük.

Tökéletes egyensúlyban minden körülmény közt

Mindhárom kamera modellje tartalmazza az egyedülálló Panasonic Level Shot funkciót, amely egy virtuális dőléskiegyenlítő, amely a megdőlt képet automatikusan vízszintes helyzetbe hozza. A funkció három helyzetben állítható be (kikapcsolva, normális és intenzív). A HYBRID O.I.S.+ optikai stabilizátor öt tengelyen működik és hatékonyan megakadályozza a kép elhomályosodását, amely a gép mindegyik gyújtópontjánál a kéz rezgése által bekövetkezhet. Ezen funkcióknak köszönhetően a kamerák felhasználói elégedettek lehetnek a különböző körülmények között felvett képek élességével és kiváló minőségével.

A kapcsolódás gazdag választéka

A Panasonic HC-VX870 és a HC-V770 kamerák a már felsorolt funkciókon kívül tartalmaznak még egy bébimonitor funkciót is, amely lehetővé teszi a csecsemő fekvőhelyének figyelését, amelyet telefonnal és az otthoni hálózattal kötünk össze. A telefonon keresztül a gyermekkel beszélhet, és amikor a gyermek felébred és sírni kezd, vagy más hangokat ad ki, az okostelefon képernyőjén megjelenik a gyermek tevékenységének képe és hangja. Az USTREAM funkció alkalmazásával a videofelvételt valós időben, a világhálón keresztül megoszthatjuk a barátainkkal.

(forrás: Panasonic)