Összehajtható mobil – átmeneti divat vagy a jövő?

Összehajtható mobil – átmeneti divat vagy a jövő?

A Föld a mobiltelefonok elterjedése óta nem kizárólag kitágult, de össze is társítható. Online-ak lettünk és napjainkra már nem kizárólag egyéni kapcsolataink, de munkánk, szórakozásunk, a ismeretszerzés, vásárlásaink, a tájékozódás, sőt még a sport is telefonunkhoz köt kis híján mindannyiunkat. Ezekhez a változó és megnövekedett igényekhez kellett alkalmazkodniuk mobiltelefonjainknak.

Milyen az ideális mobiltelefon?

Régebben az volt az elsődleges cél, hogy minél kisebb legyen egy masina – a hordozhatóság szempontjából –, mára ellenben nélkülözhetetlen a nagyobb méretű, lapos monitor. A Samsung fejlesztői azon a gondolatmeneten indultak el a fejlesztés alatt, hogy hogyan lehetne ötvözni ezt a két, merőben eltérő, de létező igényt. Tíz évvel később, nagyon sok ezelőtt megoldhatatlannak hitt technikai akadályt leküzdve, bemutatták első összecsukható telefonjukat. Ezzel teljesen új, ezelőtt soha nem hozzáértő élményeket hoztak be az okostelefonok világába.

A jót könnyed megszokni

A Galaxy Z Fold és a Galaxy Z Flip egyre nagyobb teret hódítanak az egész okostelefon-piac tekintetében. Múlt évben a Flip tette ki a Galaxy összehajtható telefonjai forgalmának 70%-át. A Flip-felhasználók – elmondásuk alapján – más szemszögből látják a világot a korszerű fényképezési mód támogatásával, ugyanakkor szeretik, hogy készülékeik merész színeivel, példa nélküli megjelenésével önmagukból is kifejezhetnek valamit. A Fold felhasználói ugyanakkor előnyben részesítik a kétszeres méretű képernyő multitasking képességét, melynek támogatásával hatékonyabbak és gyorsabbak lehetnek. „Mindkét összehajtható modellünk felhasználói lelkesen fogadták azt, melyet létrehoztunk. Az ő visszajelzéseik a legnagyobb motivációnk Az újabb fejlesztésekhez. Elkötelezettek vagyunk az úton, amelyen a mobil újítás új lehetőségeit keressük. Fejlesztőink a leglényegesebb forrásból – a Galaxy-felhasználóktól – merítik az ihletet, hogy lehetőségeink határait feszegessük” – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.