Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket

Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket

Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket, a rendezvények például a Magyar Nemzeti Múzeumot (MNM), a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzent, a Bükki Nemzeti Parkot, ezenfelül a Miskolci Nemzeti Színházat érintik – tudatták a szervezők.

Kommenteket és hozzászólásokat vár a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), ahol arra keresik a választ, hogy kinek mi az első gondolata a múzeumról. A kommüniké kiemeli, hogy a Közösségek Hete keretében kiderülhet, milyen sokféleképpen gondolkodnak a vendégek MNM-ről.

A május 18-i múzeumi világnap alkalmából a hétvégén térítésmentes lesz a belépés a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzenbe. A szabadtéri gyűjtemény távolságtartás mellett várja az érdeklődőket, a kasházban és a főépületben kötelező maszkot viselni, a többi bemutatóterem zárva tart.

Korlátozott nyitvatartási időben és csökkentett szolgáltatásokkal várja a vendégeket a hétvégétől megint a szigetvári vár. A műemlék területére csak szájmaszkban lehet belépni és az egymástól való kétméteres védőtávolság tartását várják el az emberektől – olvasható a közleményben.

Nógrád megyében újra várja az érdeklődőket a világörökségi Hollókő vára és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Tájék. A vár a zárt terek kivételével várja az érdeklődőket. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet a 65 éven felüliek egyelőre nem kereshetik fel. A látogatóknak legalább másfél méter távolságot kell betartaniuk és zárt térben maszkot kell viselniük – írja a közlemény.

Ezen a héten a Hóhérok című színdarabot tárja a publikum elé a Miskolci Nemzeti Színház, a teátrum az elmúlt hetek hagyományát követve újból elhozza egyik előadásának felvételét közösségi oldalán. Csütörtöktől a 2018-ban bemutatott Hóhérok című fekete komédia megfigyelhető Béres Attila rendezésében. Az előadás felvétel csütörtök este 19 órától egészen vasárnap este 22 óráig válik hozzáférhetővé a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

A virtuális térben házhoz megy az Avasi Borbarangolás Kanapéfesztivál. A találkozó online változatának programjában például virtuális beszélgetésekkel, borbemutatókkal és koncertekkel készülnek a szervezők, akik a támogatni szeretnék a bükki borvidék borászait és a régió vendéglátóit, ugyanakkor adománygyűjtést szerveznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház részére. A találkozókat szombaton az Avasi Borangolás Facebook és Youtube oldalán lehet ezt követően élőben követni – áll az összegzésben.

mti