Olimpiai szurkoló központ Budapest belvárosában

Olimpiai szurkoló központ Budapest belvárosában

Augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílik meg az ország legnagyobb Szurkolói Központja, ahol egy hatalmas, kilátóként is funkcionáló 35 négyzetméteres kivetítőn nézhetik ezt követően a kíváncsiskodók a riói XXXI. Olimpián zajló eseményeket. Az M4 Sport élő közvetítésének szüneteiben a televízió szakértői, műsorvezetői, ugyanakkor olimpiai és világbajnokok elemzik ezután a rendezvényeket, fedte fel kedden Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

A Szurkolói Centrum az Olimpia ideje alatt hétköznaponként délután 3-tól este 11-ig, hétvégén mindazonáltal a családi napok keretében már délelőtt 10-től, töretlen sportközvetítéssel és izgalmas programokkal várja a nézőket Budapest egyik legszebb pontján.

Olimpiai szurkoló központ Budapest belvárosában
Olimpiai szurkoló központ Budapest belvárosában

Augusztus 6-án a délelőtti kapunyitást követően izgalmas közvetítésekkel, akárcsak a 14 órakor kezdődő magyar-szerb vízilabda mérkőzéssel várja az olimpiai szurkolói centrum az érdeklődőket, akik már az első napon szurkolhatnak például a magyar úszóknak, Verrasztó Dávidnak vagy akár Hosszú Katinkának, a sportlövőknek, a tornász Hidvégi Vidnek, a wimbledoni páros döntős Babos Tímeának, vagy a vívó Szász Emesének.

A Vodafone, mint a magyar vízilabda sport egyik elkötelezett támogatója, örömmel állt a Szurkolói Center mellé, mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. Két évvel ezelőtt a budapesti vízilabda EB alatt több ezren szurkoltak a magyar válogatottaknak az ugyanitt felállított Vodafone Vízilabda Arénában és annak közvetlen környezetében, az elmúlt hetekben a Labdarúgó EB folyamán mindazonáltal az összes régebbinél többen tapasztalhatták, mekkora impresszió együttesen szurkolni és ünnepelni a sikereket egy világversenyen.

Az augusztus 6. és 20. közt várja az érdeklődőket Szurkolói Center óriási és belvárosi kilátóként is funkcionáló LED-falát a Március 15. térről is jól lehet ezután látni, mindent összevetve nem kizárólag az ugyanabban az időben 600 fő befogadására lehetőséget kínáló létesítményből, de akár a térről is tömegek követhetik ezt követően a találkozókat.

A csaknem 700 négyzetméteres színtér nyitott, simán átjárható és akadálymentesített lesz. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja ezután, a Szurkolói Centrum területén a nézők ergonomikus státuszok közt szurkolhatnak a magyar sportsikerekért. A színtér külön érdekessége, hogy a LED-falat nem kizárólagosan nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére. A különleges kialakítású LED-fal tetején egy kilátó fedezhető fel, amerről egészen egyedi módon lehet ezt követően a budapesti panorámát élvezni.

A magyar olimpiai csapat 9 aranyat nyer Rióban

A magyar olimpiai csapat 9 arany, 8 ezüst és 8 bronzérmet szerez Rióban, a férfi vízilabda csapat a 2, a női mindazonáltal 3 helyen végez.

Mindez a keddi Szurkolói Központot bemutató sajtótájékoztatón derült ki, ahol a szervezők, a résztvevő újságírók, vállalat-és városvezetők, emellett a találkozó közreműködői is leadták az olimpia eredményeire vonatkozó tippjeiket, amelyeket az összesítést követően a szervezők egy Időkapszulában helyeztek el.

Az olimpia utolsó napján az időkapszula felbontásra kerül és a Szurkolói Center színpadán egyedi meglepetésben részesül ezt követően, aki eltalálta a végeredményt, vagy a legközelebb járt ahhoz.

A 2012-es londoni olimpián a magyar sportolók 8 arany, 4 ezüst és 6 bronzérmet nyertek. A női vízilabda válogatott a 4., a férfi mindazonáltal az 5. helyet érte el.

„Az M4 Sportnak születése óta az a küldetése, hogy elvigye a sportélményeket az emberekhez. Az M4 Sportcsatorna egyetlen év alatt bebizonyította, hogy összehozza és társítja a magyarokat, legyen szó a hazai, nemzeti bajnokságokról, a Forma-1-ről, vagy éppen az Európa Bajnokságról és most az Olimpiáról. Ezt is kifejezendő választottuk az M4 Sport nyári szlogenjéül a #veletekvagyunk fordulatot, amelyet az EB

folyamán sikerrel vezettünk be, és amellyel az Olimpia ideje alatt a szurkolók üzenhetnek is a magyar sportolóknak” – mondta Vaszily Miklós.

A nyitástól az élő közvetítés kezdetéig az előző napi versenyszámok ismétlésére kerül sor a érdeklődőket megmozgató sportvetélkedők, amellett a hétvégi családi programok mellett, ezt követően délután és este az élő közvetítéseken lesz a hangsúly, magyar olimpikonok és sportszakértők közreműködésével. A Szurkolói Központból az M4 Sport az élő közvetítések közt több alkalommal élőben jelentkezik ezt követően.

„A Samsung Electronics az olimpia hivatalos partnereként az ez évi játékok alatt is az összes erejével azon van, hogy mind az olimpikonok, mind a szurkolók részére modernizált megoldásaival biztosítsa a határokon átívelő kommunikációt. Szeretnénk, hogy a magyar szurkolók is testközelből tapasztalhassák meg az olimpia hangulatát és szellemiségét, ezért a sportrajongók a szurkolói központban kipróbálhatják a Samsung legmodernebb mobil termékeit, amelyek a sportolók olimpiára való felkészülését is segítették” – közölte Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyomatékosította, hogy a Főváros részére kiemelten meghatározó olyan helyszínek és események támogatása, melyek alternatívát kínálnak, hogy a családok hasznos, kimagasló időt tölthessenek egyesült erővel. Ezért is álltak együttműködő partnerként a Szurkolói Center mellé, ugyanis sőt még, hogy remek kikapcsolódási módot nyújt a családok részére, még a sport szeretetére is megtanítja a gyerekeket az együttes szurkolás élményén keresztül.

A Szurkolói Center ideje alatt nagyon sok, a közvetítéseket kísérő rendezvényre is sor kerül, mindent összevetve szakadatlan zajlik ezt követően a korszerű és használt, de jó állapotú sportszerek gyűjtése is. A kedvezményezettek a Vodafone Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyermekek lesznek.

Nyitva tartás:

Hétköznapokon: 15:00 – 23:00

Hétvégén: 10:00 – 23:00

Színtér: Budapest, V. kerület, Március 15. Tér

A Szurkolói Központba a belépés díjmentes.