Nyolc magyar tervező nyert idén Red Dot díjat

Nyolc magyar tervező nyert idén Red Dot díjat

Nyolc magyar tervező nyerte el idén az internacionális stílus legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjait.

A hatvanöt éves múltra visszatekintő Red Dot Awards a Föld legnagyobb és legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díja. A több ezer pályázó közt a Föld legnagyobb vállalatai is megtalálhatók; ebben az évben 8697 induló közül választotta ki a 24 tagú internacionális zsűri a tizenhét kategória legjobbjait – közölte sajtótájékoztatóján a Graphasel Design Studio, amely idén az Opera Gin Budapest részére tervezett arculatért nyerte el a díjat.

A kézműves magyar gin arculata a Red Dot márka kommunikáció kategóriájában érdemelte ki az elismerést. Ugyancsak ebben a kategóriában kapott díjat a fővárosi Costes étterem menükártyája (tervező: studio NUR), a Budapest Giftbook lapozó (tervező: Vörös Botond), a Boldogság Naptár (tervező: Puskás Marcell), tetejébe az activé FiberShake ital csomagolása (tervező: Melher Dóra).

Termékdizájn kategóriában díjazták a Sebő Gyula által tervezett Julius K9 kutyahámot, amely már kereskedelmi forgalomban is kapható.

A prototípus szintű terveket felvonultató termékterv kategória idei magyar díjazottjai a Slé szánkó (tervező: Miklósi Ádám) és a felhasználójának speciális azonosítására is képes Birosign toll (tervező Nagy Ádám) lettek.

mti