Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a szentendrei Skanzen szombaton

Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a szentendrei Skanzen szombaton

Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a Szentendrei Skanzen szombaton, az érdeklődők zenés, táncos programok, viseletbemutatók és kézműveskedés által ismerhetik meg a magyarországi népcsoportokat.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum idei Hagyományaink vendégségben című programján a látogatók nemzetiségi tájházakkal, a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel találkozhatnak a múzeumban. Az érdeklődők többek között szerb, szlovák, ruszin, sváb és román táncokat, valamint énekeket láthatnak és hallhatnak – olvasható a közleményben.

Mint írják, a látogatók megismerhetik a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, részt vehetnek kézműves programokon. Hímezhetnek, bútort festhetnek, megismerhetik a fafaragás és kosárfonás technikáját és gasztronómiai programokon is részt vehetnek. Kiderül, hogyan készül a sváb borleves kvircedlivel, kóstolhatnak lakodalmas kalácsot és részt vehetnek réteshúzás bemutatón is.

A program a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg. Bővebb információk a www.skanzen.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

mti