Nagy akksival érkezik az új Elephone

Elephone P8000 okostelefon

Egyre másra halljuk a híreket, hogy általunk soha nem hallott mobiltelefon gyártók készülékei milyen technikai csodákra képesek. A hazánkban is alig ismert Elephone kínai cég új P8000 készülékről keringenek most magasztaló hírek az interneten.

A cég neve bár sokak számára ismeretlen, ugyanakkor bennfentes körökben nem annyira kelt feltűnést, hiszen több korábbi készülékük is kiváló műszaki paraméterekkel rendelkezik. A most felröppent a hír szerint az Elephone P8000 típusú mobiltelefon egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontással rendelkező monitorral érkezik. A telefon gyorsaságáról egy MediaTek MT6753 chip gondoskodik, amely 1,5 GHz-en ketyeg. A beépített 16 gigabájtos belső tároló, illetve a 3 GB RAM inkább átlagosnak mondható a mostani felsőkategóriás okostelefonok között mintsem kiemelkedőnek. Ugyancsak ezt támasztja alá a 13 megapixeles hátoldali és az 5 megapixele előlapi kamera is. Ennek azonban ellentmond a beépített 420 mAh-s akkumulátor, amely már jelentősen jobbnak mondható, mint a konkurenciák esetében.

Az Elephone P8000 okostelefon esetében, mint látható, a hangsúly az akkumulátor nagy teljesítményén, illetve az LTE-elérés támogatásában van. A technikai paraméterek mellett ugyanakkor figyelembe kell venni a termék árát is. A híresztelések szerint ez mindössze 210 dollár körül várható, ami első hallásra kedvezőnek tűnik. A hír szerint az Elephone P8000 okostelefon érkezése az év második negyedévében esedékes.