MTVA-s sikerek a Prima-díjátadón

MTVA-s sikerek a Prima-díjátadón

Cseke Eszter és S. Takács András M1-en futó dokumentumfilm-sorozata, az On The Spot nyerte az idei Prima Primissima díjat magyar sajtó kategóriájában, a 15 millió forinttal járó rangos elismerést most először kapta meg tévéműsor. Perjés Klára, az MTVA vezető szerkesztője, a Kossuth Rádió volt főszerkesztője, valamint a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsor Prima-díjban részesültek, amely 5 millió forintos jutalommal jár.

A pénteki gálán az On The Spot alkotói elmesélték, hogy a sorozat próbaepizódját részben a hat évvel ezelőtt nekik ítélt Prima Junior-díjból kezdték el forgatni: ez tette lehetővé, hogy életükben először elutazhattak a Gázai övezetbe. S. Takács András a Prima Primissima-díj eddigi legfiatalabb kitüntetettje. Cseke Eszterrel jelenleg a műsor hetedik, jövő őszi évadán dolgoznak.

Az On The Spot a Prima Primissimával különösen jó évet zár: márciusban Pulitzer-emlékdíjat kapott, az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyéről Arany Éremmel tért haza, legjobb külföldi rövidfilmként pedig megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált. Ennek apropóján a Financial Times terjedelmes cikkében zsigerinek és lenyűgözőnek nevezte a magyar filmes páros munkáját, akik közvetlenül Rubik Ernő, Szabó István és Kertész Imre után felkerültek a 10 legismertebb élő magyar listára, amely a Forbes magazinban jelent meg és külföldi újságírók állították össze.

(forrás: hirado.hu)