Meghívást kapott Gothár Péter új filmje a Sevillai Filmfesztiválra

Meghívást kapott Gothár Péter új filmje a Sevillai Filmfesztiválra

Meghívást kapott Gothár Péter Hét kis kis véletlen című új filmje a Sevillai Filmfesztiválra, amit november 6. és 14. közti időszakban bonyolítanak le Spanyolországban.

A csak európai filmekből válogató mustrán a Hét kis történet a korszerű hullámok titulussal rendelkező versenyprogramban fog szerepelni – olvasható a sajtó számára elküldött tájékoztatóban.

A Sevillai Eseményen jelentik be évente az Európai Filmdíjakra nevezett alkotások listáját. A találkozóra az elmúlt 16 év alatt olyan neves szerzők kaptak meghívást, akárcsak Agnes Varda, Stephen Frears, Carlos Saura, Milos Forman, Leos Carax, Andrzej Wajda, Nikita Mikhalkov, Peter Greenaway vagy Tarr Béla.

Gothár Péter r 018 nyarán forgatta legkorszerűbb filmjét. A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. A filmben nagy funkciója van Bartók Béla műveinek. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem.

A tájékoztató idézi Gothár Péter rendezőt, aki azt mondta: alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel, ebben rejlik a film korszerű formai lehetősége. „A történet fordulópontjai villámcsapásszerűen mennek végbe, mint amikor egyidejűleg megértünk valamit és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés” – tette hozzá.

A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. Újabb szerepekben olyan színészeket láthatnak ezt követően a nézők, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor írta. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

A film világpremierje az A kategóriás Varsói Internacionális Filmfesztiválon volt, a magyar nézők november 26-ától láthatják a magyar mozikban a Filmpartners forgalmazásában.

mti