Meghívást kapott a Hodworks tánctársulata a velencei biennáléra

Meghívást kapott a Hodworks tánctársulata a velencei biennáléra

A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc társulat meghívást kapott a velencei biennále Színházi Fesztiváljára, ahol a Sunday című előadást mutatják be és mesterkurzust is tartanak – közölte a Trafó Mai Művészetek Háza a sajtó képviselőivel.

Az 1934-ben hozott létre Biennale Teatro az internacionális színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amit idén július 2. és 11. közti időszakban bonyolítanak le meg. A rendezvény művészeti vezetői idén Stefano Ricci és Gianni Forte.

A seregszemlére a Hodworks 2018-ban bemutatott Sunday című előadását válogatták be, olyan internacionális hírű színházi szerzők produkciói közé, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél.

A rendezvény Biennale College Teatro nevű kurzussorozatán a Hodworks társulatát Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg fogják képviselni egy hétnapos mesterkurzussal.

A Sunday című előadás tabukkal szembemenő, vaskos, de érzékeny humorú játék. A darab a kortárstánc elméleti alapkérdéseiből indul ki, de mindenre a gyakorlatban reagál, velőtrázó fizikalitás formájában – írja a közlemény.

mti