Még több Microsoft szolgáltatás a Samsung készülékein

Még több Microsoft szolgáltatás a Samsung készülékein

A Samsung és a Microsoft kiterjesztette a meglévő globális partnerségét, így az üzleti és a hétköznapi felhasználók még több olyan Microsoft szolgáltatást érhetnek el, amelynek köszönhetően hatékonyabban használhatják készülékeiket. Ennek keretében a Samsung az Androidos készülékeire előre telepíti a Microsoft szolgáltatásait és alkalmazásait, ráadásul a mobileszközökön való munkavégzés az új Microsoft Office 365 és a Samsung KNOX üzleti csomag révén sokkal biztonságosabbá válik.

A Microsoft elhivatottan keresi azokat a lehetőségeket, melyeknek köszönhetően ebben a mobil és felhő fókuszú világban a felhasználók hatékonyabban használhatják készülékeiket. Azzal, hogy a vállalat az újabbnál újabb felhő alapú szolgáltatásait különböző platformokon és készülékeken is elérhetővé teszi jó úton halad ezen stratégiájának megvalósításában.

A felhasználók a következő előre telepített szolgáltatásokat* érhetik el:

Mint azt a Mobil Világkongresszuson bejelentették, a Samsung az új Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékeire már előre telepítik a OneNote, OneDrive és Skype alkalmazásokat.

2015 első felében a Samsung tervei között szerepel, hogy néhány kiválasztott Samsung Androidos táblagépre előre telepítik a Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive és Skype programokat.

A Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge ráadásul két évig további 100 GB ingyenes felhő tárhellyel is rendelkezik a Microsoft OneDrive-nak köszönhetően, így a felhasználók extra tárhelyet kaphatnak.

Az üzleti felhasználók pedig, akik a Samsung B2B csatornáin keresztül vásárolják meg a készüléküket az Office 365 három verzióját is elérik – Vállalati, Vállalati Prémium és a Nagyvállalati verzió – a Samsung KNOX biztonsági megoldásokkal együtt. A Samsung a csomag mellé egy telepítő szolgáltatást is nyújt, hogy megkönnyítse a vállalatok számára a készülékek beállítását, valamint az üzemelés során is folyamatos támogatást biztosít.

A Microsoft Office 365 felhő alapú megoldásából adódóan a vállalatok elérhetik a már jól ismert Office alkalmazásokat, ide értve az e-mailt, naptárt, video konferenciahívásokat és a dokumentum frissítéseket is, mindezt zökkenőmentesen bármilyen internetkapcsolattal rendelkező készüléken a PC-től az okostelefonokon át a táblagépekig. A Samsung KNOX-szal a felhasználók könnyedén és mégis teljesen biztonságosan válthatnak készülékükön a privát és vállalati profiljaik között.

„A különböző szolgáltatások és eszközök összefonódásából nagy dolgok születhetnek” – mondta Peggy Johnson, a Microsoft üzleti divíziójának alelnöke. „A Samsunggal kötött együttműködésünk is jól példázza azon törekvésünket, miszerint mindent megteszünk azért, hogy a Microsoft hatékonyságot erősítő szolgáltatásait minél több készüléken és mindenki számára elérhetővé tegyük, hogy az emberek bárhol és bármikor hatékonyak lehessenek.”

„A célunk, hogy megfeleljünk mind az üzleti, mind pedig a hétköznapi felhasználók folyamatosan változó igényeinek, és olyan megoldásokat kínáljunk számukra, amellyel készülékeiket sokkal jobban kihasználhatják” – mondta Sangchul Lee, a Samsung Stratégiai Marketing Stratégiai Marketing, Értékesítés és Nyomtatási Megoldások Osztályának alelnöke. „Hisszük, hogy a prémium mobilkészülékeink a Microsoft hatékony szolgáltatásaival párosítva olyan mobilitást biztosítanak a felhasználók számára, amelyre mind az üzleti életben, mind pedig magánéletükben vágynak.”

(forrás: Samsung)