Még stílusosabb és erősebb lett az LG gram árucikk-csoport

Még stílusosabb és erősebb lett az LG gram árucikk-csoport

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES tárlaton ismerteti kibővített gram termékcsaládját, amely a korszerű Ultraslim és Style eszközökkel a korábbi legváltozatosabb kínálatot nyújtja. Az LG gram még mindig a teljesítményt és hordozhatóságot állítja origóba, a gyártmányok mindent összevetve ultrakönnyűek, csakhogy prémium kategóriás tulajdonságokat kaptak.

LG gram Ultraslim

A 2023-as CES bemutatón bemutatkozó új gram készülékpalettából kiemelkedik az LG gram Ultraslim (15Z90RT modell), amely a portfólió korábbi legvékonyabb küldötte. A komfortos hordozhatóságot kereső felhasználók részére tervezett Ultraslim jócskán könnyed, mindössze 998 gramm és összecsukott állapotban csak 10,99 milliméter vastag – utóbbi hozzávetőlegesen egy okostelefon vagy egy jegyzettömb vastagságával egyezik meg. Trendi kialakítása ellenére a 2023-as gram árucikk-csoport legvékonyabb tagja ezáltal is meghökkentő képminőséget és feldolgozási teljesítményt nyújt: az eszköz 15,6 hüvelykes, alacsony tükröződésű bevonattal (Anti-glare Low Reflection – AGLR) ellátott OLED-kijelzőt, továbbá az Intel 13. generációs, nagy teljesítményre kihegyezett processzorát kapta. A modern modell mindemellett az ultrakompakt adapternek hála még könnyűszerrel hordozható.

LG gram Style

A 16 és 14 hüvelykes változatban érkező LG gram Style laptopok (16Z90RS és 14Z90RS) olyan felhasználók részére készültek, akik bárhová is mennek, szeretik kifejezni sajátos stílusukat. Mindkét modell olyan szemrevaló üvegdizájnt kapott, amely megtöri a ráeső fényt, és ezáltal ragyogó hatást kölcsönöz a készülékeknek bármelyik válaszható szín tekintetében. A stílus ellenben nem kizárólag e tekintetben kapott kulcsszerepet: a készülékházba rejtett haptikus érintőpad lágy LED-háttérvilágítással reagál a felhasználó érintésére.

Viszont az LG gram Style laptopoknak nem kizárólag a kialakítása rendkívüli. Az összes modell 16:10 arányú, AGLR felületű, magas frissítési rátára képes OLED kijelzővel, illetve 13. generációs Intel Core processzorral és Gen4 NVMe memóriával (SSD) van felszerelve. A változatos, 2023-as gram árucikk-csoport többi képviselőjéhez hasonlóan a 16Z90RS és a 14Z90RS is segíti a Thunderbolt 4 és a HDMI csatlakozást, amellett csúcsszuper hangzást nyújt a portfólióban idén újdonságnak számító Dolby Atmos hangrendszernek hála.

A 2023-as Ultraslim és Style modellek mellett az ez évi kínálatban új gram 17, 16, 15 és 14 laptopok (17Z90R, 16Z90R, 15Z90R és 14Z90R) is megjelennek, amelyek közül az összes a márkára sajátos erős teljesítményt és könnyed, kompakt kialakítást kapta meg. A jelentős hatékonyságot igénylő feladatokhoz, továbbá a szórakozáshoz szintúgy egyedülállóan alkalmas, legfrissebb 17 és 16 hüvelykes gram NVIDIA GeForce RTX 3050 4 GB grafikus kártyával, 13. generációs Intel Core processzorral és 4. generációs NVMe SSD-vel érkezik. A korszerű modellek minden egyes darabja alig 1,45 kilogrammot nyom – annak ellenére, hogy nagy kapacitású akkumulátorral van felszerelve, amely egyetlen feltöltéssel több mint 20 órányi videolejátszásra teszi képessé az eszközöket – és ugyanazzal a kompakt adapterrel érkezik, amely a gram Ultraslimhez is jár.

Az LG legmodernebb gram laptopjai felülmúlhatatlan képminőséggel érkeznek: minden modell tükröződésgátló bevonattal ellátott IPS panelt kapott. Az ez évi év újdonsága a VRR (Variable Refresh Rate – változó frissítési ráta) hozzájárulás amellyel a felhasználók szakadás- és villódzásmentes grafikai megjelenítéssel játszhatnak. A Dolby Atmos pártfogás révén mindazonáltal megközelítően életre kelnek a filmek, zenék és játékok, a csodálatos hangzásnak betudhatóan.

Az LG gram 2-in-1 és +view szerkezetek ugyancsak a 2023-as termékpalettát erősítik. A 16 és 14 hüvelykes méretben elérhető új 2-in-1 változatot (16T90R és 14T90R) a felhasználók laptopként és tabletként is használhatják. A masinák kávái mind a négy oldalon szupervékonyak, és erős, ennek ellenére karcsú alumíniumvázban kaptak helyet. A készülék egy sor előre telepített, az LG Stylus Pen (Wacom AES 2.0) tollal való használatra tökéletesített jegyzetelő és rajzoló alkalmazással érkezik. Az LG hordozható kijelzője, a +view (16 MR70) támogatásával ugyanakkor a felhasználók megduplázhatják a képernyő felületét, ezáltal egyszerűbben végezhetnek multitaskingot igénylő feladatokat, bárhová is mennek. Az LG új évre modernizált, hordozható képernyős megoldásának legmodernebb verziója két USB Type-C portot kapott, ezáltal két kellék is rácsatlakoztatható.

„A új Ultraslim és Style érkezésével a 2023-as LG gram árucikk-csoport még változatosabbá válik” – mondta Seo Young-jae, az LG kereskedelmi megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „Az elmúlt évtizedben az ultrakönnyű laptopok piacán vezető szerepet betöltő LG gram márka részére még mindig a formavilág lesz az elsődleges, hogy nemzetközileg megfeleljen a fogyasztók változó igényeinek és ízlésének.”