Már utazási lehetőségeket is nyújt a Huawei keresőszolgáltatása, a Petal Search

Már utazási lehetőségeket is nyújt a Huawei keresőszolgáltatása, a Petal Search

Újabb kardinális megoldással bővült a Huawei saját keresőalkalmazása, a Petal Search. Ezentúl a felhasználók több ezer repülő-, szálloda- és autóbérlési lehetőséghez férhetnek hozzá a keresőszolgáltatáson át a Skyscannerrel, a vezető repülőjegy-piactérrel való együttműködésnek hála. Ezenkívül májusban korszerűsödött a Huawei saját szolgáltatási rendszerét, a HMS-t használó telefonok navigációs- és térképszolgáltatása, a Petal Térkép is: elérhetővé vált az AR navigáció, az offline mód és az időjárás megjelenítése is.

Kimagasló frissítésen esett át a HMS-alapú okostelefonok keresőszolgáltatása, a Petal Search. A mesterséges intelligencia-vezérelt mobiltelefonos keresőalkalmazás hozzájárulásával a hírektől és a helyi szolgáltatásoktól kezdve a filmeken és zenéken át sokféle információ gördülékenyen megtalálható az interneten, a legmodernebb újításnak betudhatóan ugyanakkor az utazni vágyók is megtalálhatják számításaikat az applikáción belül.

A felhasználók a teljes körű utazási információkat kínáló szolgáltató Skyscanner jóvoltából a Petal Search alkalmazáson belül ezentúl szolidan és szélsebesen hozzáférhetnek az eltérő utazási lehetőségekhez és árakhoz is. A több ezer repülő-, szálloda- és autóbérlési alternatívát az alkalmazáson belül össze is lehet hasonlítani, mielőtt önműködően a foglalási oldalra irányítana az applikáció. A Petal Search amellett külön utazási csatornán jellegzetes ajánlatokat is ígér. Az utazási csatorna nemcsak a mobilalkalmazáson át válik hozzáférhetővé, hanem a keresőszolgáltatás webes verzióján, a HUAWEI Asszisztensen át is, vagy Huawei okostelefonokon a kezdőképernyő lefelé húzásával is megjeleníthetjük a keresősávot.

Virtuális sétaélmény nyújt a modernizált térképszolgáltatás

Kiemelkedő előrelépést tett a Huawei navigációs- és térképszolgáltatása, a Petal Térkép is, amely immáron nagyjából 160 országot és régiót fed le és több mint 70 nyelvet támogat. A május 10-étől Magyarországon szintén rendelkezésre áll frissítésnek betudhatóan akár offline módban, lépésről lépésre megtekinthetőek az útvonal-lehetőségek, egyszerűbbé vált a hangalapú keresés, személyre szabható a kinézet, elérhetőek a hőmérsékletre és időjárásra vonatkozó információk, a sávválasztó szerepkör még optimalizáltabb lett, amellett internetkapcsolat nélkül, offline módban is folytathatjuk a navigációt.

Egy új, AR modern műszaki megoldást használó navigációs lehetőségnek hála a felhasználók gyalogos szemszögből láthatják az útvonalakat, ezáltal gyorsabban érhetik el úticéljukat. Újabb újdonság, hogy az időjárási adatok megjelenítéséhez eltérő térképrétegeket lehet beállítani, amelyek mutatják a hőmérsékletet vagy a csapadékmennyiséget. A Petal Térkép ezenfelül felhő tárhellyel is büszkélkedhet, amely biztosítja a fogyasztóknak, hogy szinkronizálják adataikat a térkép-alkalmazással. Az applikációba bekerült tizenhat állam, köztük Magyarország offline térképe is, amely letölthető az alkalmazáson belül.

Lényeges újítás még, hogy az AppGallery-ben a MOL Bubi alkalmazásba is beépítették a Petal Térképet, mindent összevetve a HMS alapú készülékeken a Huawei térképszolgáltatásának támogatásával nézhetik meg a felhasználók a gyűjtőállomásokat és az elérhető kerékpárokat.

Offline zenehallgatás – On

A Huawei-telefonok releváns alkalmazásai közül hasznos funkcióval frissült a Huawei Music zenelejátszó is. Az alkalmazás ezentúl kínálja a zeneszámok letöltését és az offline zenehallgatást a Huawei készülékeken. A problémamentes zenehallgatást támogató, 147.29 MB-os frissítési adatcsomagot a felhasználók közvetlenül az AppGallery-n át tudják letölteni.