Magyar és internacionális néptánckavalkádot ígér az ez évi Táncbazár

Magyar és internacionális néptánckavalkádot ígér az ez évi Táncbazár

Hagyományőrző magyar táncok és vérpezsdítő flamenco várja a tánckedvelő közönséget július 13. és 20. közt a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

A negyedik születésnapját ünneplő Táncbazárt a Magyar Állami Népi Együttes nyitja meg Magyar rapszódia című előadásával, amely a műfaj legszámottevőbb jegyeit magába építve, a tradícióra támaszkodva, abból inspirálódva produkál egy sajátos és páratlan táncrapszódiát.

Pirók Zsófia és a FlamenCorazonArte Táncszínház Flamenco Soul című előadásában Sevilla hangja szólal meg, az előadók Andalúzia napsugaras életérzését idézik meg a színpadon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia és Spirit of Hungary című előadásaival, miközben a Duna Művészegyüttes a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel érkezik a Várkert Bazárba.

A Fitos Dezső Társulat a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el a közönségnek Falusi színek című produkciójában.

A Táncbazár zárásaként A táncoló karmester című előadás fővárosi premierjével készül a Nemzeti Táncszínház. Pirók Zsófia egy olyan, kották nélkül létrejövő autentikus flamenco-előadással készül, ahol nemcsak a zenészek, hanem a nézők is ugyanabban az időben lüktetnek, lélegeznek a táncos-karmesterrel.

A tánctanítás elmaradhatatlan része a Táncbazárnak, mindent összevetve az előadásokat követően a táncolni vágyók idén is belekóstolhatnak a színpadon látottakba.

A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő során a produkciók a Sokoldalú terembe költöznek.

mti