Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Mads Mikkelsen is megjelenik Harrison Ford mellett az ötödik Indiana Jones-filmben – osztotta meg értesülését a Variety.com.

A régészprofesszor új kalandjában Phoebe Waller-Bridge is játszik ezután. Az ötödik Indiana Jones-filmet James Mangold rendezi, aki az előző négy epizódot készítő Steven Spielbergtől kapta meg a feladatot. Spielberg producerként funkcionál közre a film megvalósításában Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel társaságában.

A 78 éves Ford megint ikonikus szerepét, a fedora kalapos régészprofesszort formálja. Az ötödik epizód szinopszisát egylőre nem hozták nyilvánosságra, és az sem derült ki, hogy Mikkelsen kit játszik a filmben.

Az Indiana Jones 5. című produkciót már többször elhalasztották, a legutóbbi változás után 2022. július 29-re tűzték ki premierjét. Az első Indy-film, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben mutatkozott be a filmvásznon. A nagy sikerű kalandfilmet 1984-ben követte az Indiana Jones és a végzet temploma, ezután 1989-ben az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag. A széria negyedik részét, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című produkciót 2008-ban mutatták be.

Mikkelsent ezelőtt a Casino Royale című James Bond-filmben, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című sci-fiben és a Doktor Strange című Marvel-produkcióban is láthatta a nézőközönség. Legközelebb A mesés állatok és megfigyelésük 3. részében tűnik fel, ahol Johnny Depp szerepét, Grindelwaldot kapja meg.

Mikkelsen múlt évben bemutatott, Még egy kört mindenkinek című filmjét két Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb internacionális film kategóriában.

mti