Látogassunk Fánkfesztivált Pilisszentkereszten

Látogassunk Fánkfesztivált Pilisszentkereszten

Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten, ahol koncertekkel, sportbemutatóval, vetélkedővel és fánkbemutatóval is várják a közönséget.

A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat a helyi katolikus templomban szlovák nyelvű szentmisével kezdődik. A télbúcsúztató farsangi program részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat keresztül a falun, a rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábukat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek ezt követően végig a főúton – írták a szervezők közleményükben.

Mint kiemelték, az egész napos parádén minden korosztály részére sokszínű programokat biztosítanak a Pilisi Szlovákok Centrumában. Lesz kirakodóvásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, fellép Zoltán Erika, a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából és virtuóz harmonika művészek adnak koncertet.

A fánkevőversenyen a legfalánkabb résztvevőt díjjal jutalmazzák. A programok közt lufi hajtogatás, sakk szimultán, arcfestés, fánkbemutató, fánkvásár, sportbemutató, tombola és játszóház is megjelenik.

mti