Külön bemutató gondoskodik az okos városokkal a jövő évi CES – en

Külön bemutató gondoskodik az okos városokkal a jövő évi CES - en

A Föld legnagyobb technológiai seregszemléje, a 2018. január 9 – 12. közt Las Vegasban megrendezésre kerülő CES önálló Smart Cities (okos települések) programot szervez, ahol bemutatják, mit hoz a közeljövő az nagy tudású közlekedés, az energiagazdálkodás és okos hálózat, a közbiztonság, az egészségügy, az adatelemzés és biztonság, a mesterséges intelligencia, a városvezetés és városfejlesztési politika.

A jövő települései az okos, hálózatba kapcsolt technológiákon alapulnak ezt követően, az 5G terjedése mindazonáltal a közeljövőben a vidék robbanásszerű fejlődését eredményezi szakértők alapján.

„Prognózisok alapján a Smart City projektekre fordított beruházások 2020 – ra globálisan elérik ezt követően a csaknem 34,5 milliárd dollárt” – idézi a közlemény Gary Shapirot, a CTA elnök – vezérigazgatóját, aki hangoztatta még: a CES egy olyan platformot biztosít a szegmensben tevékenykedő szervezeteknek, amelyiknek keretében közösen kereshetik a választ a jövőt meghatározó kérdésekre.

A kétnapos eseményen több mint száz társaság és szervezet vesz részt, például a Bosch, a Ford, a Nissan, a Berlin Partner for Business and Technology GmbH, Las Vegas települése, a Cognata, az Európai Bizottság, a GenZe, a Guangzhou Xiaopeng Motors Technology.

A CES 2018 a Föld legnagyobb innovációs vására, melynek keretében több mint 3900 prezentáló cég több mint 232 ezer négyzetméter kiállítási övezetben ismerteti részleteiben is a legmodernebb modern műszaki megoldásait, termékeit és szolgáltatásait.

mti