Két nagy útépítési projekt fejeződött be Gyulán

Két nagy útépítési projekt fejeződött be Gyulán

Befejeződött két nagy, összesen 1,3 milliárd forint értékű útépítési, útfelújítási projekt Gyulán – közölte az önkormányzat a sajtó képviselőivel.

Az egymilliárd-húszmillió forint kormányzati forrásból, a helyi Futizo Kft. kivitelezésében átépített Tiborc utcán felújították a közműveket és a közvilágítást is, új járdát építettek, és létrehoztak egy körforgalmat is. A körforgalomba karácsonyi hangulatot kifejező installációt helyeztek el.

Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester a sajtó képviselőinek közölte, a Tiborc utca felújításának gazdasági és turisztikai jelentősége is van: a 44-es főút román határhoz közeli elkerülő szakaszáról ezen át érik el a turisták a várat, a fürdőövezetet, az ott található szállodákat és apartmanokat.

A másik projekt ugyancsak egy új, úgynevezett elliptikus körforgalom kialakítása volt egy balesetveszélyes csomópontban a településben. Erre ugyancsak hazai forrást, nettó 288,7 millió forint pártfogást kapott a település.

„A Belső-Törökzugi és az Észak-Törökzugi lakótelepen, emellett a kettő közti kertvárosi részen több mint négyezer ember él, akik napi gyakorisággal haladnak át ezen a szakaszon, sokan ugyanakkor a belváros irányából közlekednek Törökzug felé, ahol bölcsőde, óvoda, iskola és orvosi centrum is van” – mondta a polgármester. Ez a projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Délút Építő és Bányászati Kft. kivitelezésében valósult meg.

mti