Július 20-án rendezik meg a második Libegők éjszakáját

Július 20-án rendezik meg a második Libegők éjszakáját

Július 20-án, szombaton rendezik meg a Libegők éjszakáját; az országos rendezvényhez az idén hat színtér csatlakozott.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter szervezésében második alkalommal megvalósuló eseményen az idén már hat helyen lehet libegőzni éjszakába nyúlóan – olvasható a szervezők Közleményében.

Mint írják, a helyszínek közt van a fővárosi János-hegyi libegő, a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, a lilafüredi Libegőpark, a mátraszentistváni Sípark, a sástói Mátra Libegő és az eplényi Kaland Hegy, melyek meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket.

A BKV és a BKK idén is csatlakozik a Libegők éjszakája országos rendezvényeihez. A Zugligeti Libegő 19 és 1 óra közt tart nyitva szombaton, fél 1-ig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni. A fővárosi összejövetel külön erre az alkalomra szóló 2000 forintos retúrjeggyel várja az érdeklődőket.

A Zugliget és a János-hegyi kilátó közt közlekedő Libegő völgyállomása a Nyugati pályaudvartól közlekedő 291-es autóbusszal, amellett a Széll Kálmán térről óránként induló R158-as retró járattal válik hozzáférhetővé. Az R158-as retró autóbusz 18 óráig a megszokott menetrendje alapján óránként, azt követően mindazonáltal az esemény végéig 12-20 percenként fogja szállítani az érdeklődőket. Zugligetből az utolsó járat 2 óra 30 perckor indul vissza a Széll Kálmán térre. Továbbá az esemény napján 18 órától állandóan díjmentes különjárati autóbuszok indulnak a helyszínre a Clark Ádám térről.

A Zemplén Kalandparkban reggel 9 órától 24 óráig lehet ezután libegőzni. Jegyelővétel nem elengedhetetlen, retúrjegyet 23 óráig lehet vásárolni.

Az Eplényi Libegő ugyancsak reggel 9 órától 24 óráig várja az érdeklődőket. A libegőzés mellett a vendégeket költségmentes játékokkal – példaként trambulinnal, ugrálóvárral, mászófallal –, sőt még büfével várják.

A mátraszentistváni szervezők a Síparkban július 20-án állatsimogatóval várják a érdeklődőket és felhasználható lesz a summer tubing is. A Panorámalift délelőtt 11 órától 21 óráig lesz nyitva, amellett a Hóhatár hütte is várja a vendégeket.

mti