Jubilál a kendlimajori Ludvig-művésztelep

Jubilál a kendlimajori Ludvig-művésztelep

A korábbi legnépesebb résztvevői körrel nyílik meg vasárnap a Nagykanizsához közeli Kisrécsén a Ludvig Internacionális Művésztelep, amely sorrendben a 25. alkalom lesz.

Ludvig Zoltán festőművész arról számolt be, hogy a művésztelepre az összes régebbinél többen jelezték részvételüket, ezúttal 16 országból 43 képzőművész fogadta el a meghívást. Nagyon sok visszatérő hazai és külhoni alkotó mellett nyolc új résztvevő is érkezik a kendlimajori művésztelepre Kelet- és Nyugat-Európából, ráadásul Ázsiából.

A rég kialakult gyakorlat alapján a érdeklődők előtt mindennap nyitva a művésztelep. A kíváncsiskodók mindent összevetve az internacionális korunkbeli képzőművészet széles szeletével találkozhatnak úgy, hogy nemcsak a galéria falán látják a kész művet, hanem követhetik az alkotás folyamatát, amellett személyesen is kapcsolatba kerülhetnek az alkotóval.

A 25. művésztelepről egy jubileumi kiadvánnyal is megemlékeznek a szervezők. A csaknem ezer fotót magába foglaló albumban csaknem 120 képzőművészt mutatnak be portréval, életrajzzal és alkotásaikkal, megmutatva mindazt, ami Kendlimajorban történt 1999 óta. Az albumot június 3-án, a műgyűjtők délutánján mutatják be, másnap ugyanakkor a nyílt napon a „Még 1 mozdulat” Táncszínház előadását is megtekinthetik a vendégek. A Ludvig művésztelep zárókiállítását június 10-én nyitják meg – tette hozzá Ludvig Zoltán.

mti