Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.

A szervezők célja, hogy a lehető legtöbb színvonalas színpadi jelenet szülessen, tetejébe hogy megmutatkozási lehetőséget kínáljanak mindazoknak, akik tehetséget és ambíciót éreznek magukban a színpadi írásra – olvasható a színház közleményében.

A pályázatra egy, maximum 10 oldalas, maximum 4 szereplős színpadi jelenettel lehet jelentkezni. Olyan jeleneteket várnak, amelyek a karantén utáni élet témakörét járják körül, az adott témán kívül viszont a pályázat semmilyen műfaji, stiláris megkötést nem magába foglal, azaz vígjátéki, drámai, abszurd hangulatú jelenetek ugyanúgy beküldhetők.

A pályázat nem jeligés, minden jelentkező a saját nevével megjelenik. A pályaműnek kereknek, dramaturgiailag felépítettnek kell lennie; olyan jelenetnek, amely nem egy nagyobb mű része, hanem önmagában is megállja a helyét, konkrét történetet, emberi sorsokat lerajzol.

A Pesti Magyar Színház dramaturgjaiból álló zsűri a beérkezett műveket előválogatja, ezt követően a legjobbnak ítélt jeleneteket streamelt előadások formájában színpadra állítják. Az ezzel a lehetőséggel online megfigyelhető produkciók közül közönségszavazással választják ki azokat, amelyek pénzdíjban is részesülnek.

Az első helyezett 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 30 ezer forint díjazásban részesül.

A streamelt előadásokat 2021. február 1-je és 2021. március 15. közt készítik el és teszik közzé. A végeredményt 2021. március 31-én hirdetik ki.

A pályázatról újabb információ a http://pestimagyarszinhaz.hu/reszveteli-feltetelek/ linken válik hozzáférhetővé.

mti