Ismételten a legsportosabb magyar vállalkozások közt a Bosch

Ismételten a legsportosabb magyar vállalkozások közt a Bosch

Második helyezést szerzett a Fut a vállalat versenysorozaton a Bosch fővárosi telephelyének csapata és ezzel a teljesíténnyel 2020 egyik legsportosabb vállalata lett Magyarországon. A Robert Bosch Kft. csapata az utóbbi két év első helyezését követően idén úgy végzett megint a dobogón, hogy a kollégák márciustól csak virtuális megmérettetéseken vehettek részt, sportrendezvényeken nem indultak. A Bosch a járványügyi helyzetben ezzel az intézkedéssel is védte munkavállalói egészségét. A Robert Bosch Kft. csapata a széria idei 7, többségében virtuális versenyén ezáltal is összesen 3 076 kilométert futott és 2 068 kilométert biciklizett.

A 13 megmérettetésből álló Fut a társaság versenysorozat konkrétan vállalkozások, intézmények, intézmények és munkahelyi közösségek megmérettetése, a nevezett versenyzők egyéni és páros számoknál maradéktalanul, váltóknál ugyanakkor a csapattagok többségében a társaság munkatársai, alkalmazottai, családtagjai, partnerei vagy üzletfelei lehetnek. A versenyeken 251 vállalat indított váltókat, egyéni sportolókat, a céges résztvevők száma összeségében meghaladta az 5400 főt. A versenysorozat idén a koronavírus-járvány folytán részben az online térbe kényszerült – 6 versenyt virtuálisan rendeztek meg –, a versenyzők döntő része egyénileg teljesítette a távokat, eredményüket ugyanakkor heterogén okoseszközök segédkezésével igazolták a megmérettetés honlapján. Az 1000 főnél több munkavállalót foglalkoztató üzemek kategóriájában 19 céget díjaztak, a Robert Bosch Kft. ebben a kategóriában, azonkívül az összesített rangsorban is a második helyet érte el.

A vállalat munkavállalói közül 296-an voltak ott maraton, félmaraton illetve egyéb virtuális futásokon, az összesen megtett futótávolság meghaladja a légvonalban mért Budapest-Reykjavík távolságot. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Robert Bosch Kft. a járványhelyzet ellenére is a legsportosabb magyar vállalkozások egyike maradt. A Boschnál munkatársaink egészsége és biztonsága mindenekelőtt áll. A fertőzés megjelenése óta a Bosch csoport teljes körű, regionális és lokális szinten is megalakított olyan operatív stábokat, amelyek örökösen nyomon követik a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatos történéseket, ezenkívül villámgyors intézkedéseket hoznak, amennyiben ez létfontosságú. Naponta elemezzük a beérkező híreket és felelős, reális tájékoztatást nyújtunk a munkavállalóinknak. Munkatársaink egészségének védelmében megelőző intézkedéseket vezettünk be. Telephelyeinken kötelező a maszkviselés, betartjuk a másfél méter távolságot a kollégák közt, a hét minden munkanapján elérhető üzemorvosi szolgálatot biztosítunk, fokozottan ügyelünk a munkahelyek tisztaságára, valamint kézfertőtlenítőket helyeztünk el telephelyeinken. Szigorítottuk a beléptetés szabályait és biztosítjuk az otthonról dolgozás lehetőségét is.” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően Bodó Teodóra, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója.

Virtuális kihívásokkal tartották fitten a dolgozókat – négy hónap alatt Pápua Új-Guineáig jutottak

A Bosch munkatársai nemcsak a Fut a társaság versenysorozaton teljesítettek észbontóan, a cég tudniillik változatos megoldású módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra és a sportolásra. Mindez a járványhelyzet okán most fontosabb, mint valaha. A cég belső közössége, a 2013-ben létrejött és közel 2000 tagot számláló KSF (Kultur, Sport und Freizeit) az elmúlt négy hónapban örökösen hirdetett meg virtuális kihívásokat a dolgozók részére. A résztvevők 17 héten át összesen több mint 12 millió lépést tettek meg, 13 680 kilométeres futóteljesítményükkel ugyanakkor virtuálisan egészen Pápua Új-Guineáig értek volna el. Az összesen 11 500 kilométer megtett kerékpárút Buenos Aires-ig repítette volna őket, korcsolyával ugyanakkor Budapestről Kolozsvárig (440 kilométert) jutottak volna el a Bosch munkavállalói.

A Bosch segíti az egészséges életmódot

A Bosch minden telephelyén, mindent összevetve Budapest mellett Hatvanban, Miskolcon, Makláron és Egerben is változatos megoldású módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra és a sportolásra. A sportoló munkahelyi közösségeket a Bosch eltérő módon, példaként a nevezési díjak és belépők biztosításával, mezekkel, pályabérléssel, edzésekkel, edzőkkel és felszerelésekkel patronálja. A Bosch kollégái átfogó egészségmegőrző programokon vehetnek részt és rendszeres szűrővizsgálatokra is járhatnak.