Húsz új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúlon

Húsz új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúlon

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Centrum Zrt. a térségben.

A Credo Econell 12 típusú, alacsony belépésű autóbuszokat a zrt. a Volán Buszpark Kft. -től bérli, a húsz jármű közül tíz Tolna, hét Baranya, három mindazonáltal Somogy megyében áll forgalomba.

A járművek elosztása az információ alapján a forgalmi igények és az autóbuszok megyénkénti átlagéletkorának figyelembevételével történt.

Közölték: a bérelt buszok, amelyeket a Volán Buszpark Kft. a Kravtex-Kühne-vállalatcsoporttól szerzett be, EURO 6-os besorolású, 210 kW teljesítményű motorral, robotizált sebességváltóval büszkélkedhető, könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel átlagosan csaknem 20 százalékos üzemanyag-megtakarítás válik hozzáférhetővé a jelen pillanatban futó típusokhoz képest.

Kitértek arra is, hogy a Credo Econell 12 típusú autóbusz a vállalat alacsony belépésű típuscsaládjának 12 méteres verziója, ahol 50 utasülést helyeztek el, az autóbusz összesen 81 utas szállítására alkalmas. Valamennyi busz utastere klimatizált. A járművek az utastájékoztató és -kiszolgáló rendszer beépítése után állnak forgalomba.

A modern járművek bérlésével és a régiek selejtezésével a társaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre kevesebb lesz.

mti