Hipersuli Hipernettel és mobil eszközökkel

Hipersuli Hipernettel és mobil eszközökkel

Mobil internet, illetve mobil eszközök segítségével terjeszti a korszerű digitális oktatási lehetőségeket a Telenor Magyarország Zrt. A Hipersuli oktatási program keretében öt iskola 15 osztályának nyílik lehetősége a projektben részt venni. Ez összességében 363 diákot jelent, négy vidéki és egy budapesti iskola falain belül.

A Telenor kezdeményezése révén első körben mint 160 db Hipernet eléréssel felszerelt mobil eszköz kerül a részt vevő budapesti, ercsi, hódmezővásárhelyi, törökbálinti, valamint zsombói iskolákba. A Telenor szakmai munkatársai segítségével biztosítanak felkészülési lehetőséget a tanárok részére, illetve biztosítják a digitális oktatáshoz a szükséges hátteret is.

A Telenor Hipersuli programjának célja, hogy hatékony és élvezetes oktatási lehetőségeket dolgozzanak ki a legmodernebb technológiák felhasználásának segítségével. Ez az oktatás és készségfejlesztés mellett a hagyományos tanulás kiegészítésére használható. A programhoz a Microsoft is csatlakozott, mégpedig oktató alkalmazások, illetve a szükséges tanári vezérlő szoftverek beszállításával. A Hipersuli projekt keretében nagy hangsúlyt fektetnek a tanárok megfelelő felkészítésére, így a pedagógusok a számukra rendezett képzések során megtanulják az eszközhasználatot, valamint a támogató alkalmazások kezelését, illetve az új technológiai módszereket. A Microsoft által szervezet képzés egy Microsoft Innovatív Pedagógus vizsgát is nyújt. A Hipersuli programhoz szintén csatlakozott az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, amely a Hipersulit digitális tananyagokkal támogatja.