Hét állandó múzeumpedagógia foglalkozás ősztől a Pesti Vigadóban

Hét állandó múzeumpedagógia foglalkozás ősztől a Pesti Vigadóban

Hét állandó múzeumpedagógiai foglalkozás várja ősztől az érdeklődőket a Pesti Vigadóban.

Nagycsoportos óvodás kortól a középiskola végéig várják az érdeklődőket – közölte a Pesti Vigadó.

A kisebbek a fantázia és a mesék világába utazhatnak, míg a nagyobbak pályaorientációs és a történelem tanóra követelményeihez igazodó foglalkozáson is részt vehetnek. A programokon előtérbe kerül a kreativitás és nagy szerepet kap az alkotómunka is.

Az alsó tagozatosoknak és nagyobb óvodásoknak szóló új órákon a Pesti Vigadó díszlépcsőházában található Lotz Károly-freskó két „főszereplője”, Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi kap hangsúlyos szerepet, de továbbra is elérhetők a már ismert, népszerű foglalkozások is, amelyeken az épület felfedezése, történetének megismerése várja az résztvevőket.

A márciusban nagy sikerrel zajló, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó kihelyezett tanóra is – megújult formában – várja az érdeklődőket, akik a történelem órákon megismert eseményeket, személyeket, helyszíneket játékos formában eleveníthetik fel.

2021-ben újra megrendezik a márciusi tematikus napot felső tagozatosoknak és középiskolásoknak és új színfoltként nyári alkotótábor is szerveznek júliusban. A táborba elsősorban alsó tagozatos diákokat várnak.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a választott időpont előtt minimum két héttel – olvasható a Pesti Vigadó honlapján.

mti