Három bábszínházi bemutató a Manna Matiné sorozatban a B32-ben

Három bábszínházi bemutató a Manna Matiné sorozatban a B32-ben

Három bábszínházi bemutató is érzékelhető az évad második felében a B32 Galéria és Kultúrtérben a Manna Matiné sorozatban, aminek programján vasárnap A karácsonyi asztal meséje és a Punchék karácsonya című produkció megjelenik.

A modern bábszínház Újbudán rendezvény részeként minden hónap második vasárnapján egy gyerek és egy felnőtt bábelőadás várja a közönséget a B32-ben. A Manna Matiné harmadik évadában újból független bábszínházi szerzők kaptak lehetőséget, a szezon második felében három bemutatót is magába foglal a széria – olvasható a szervezők Közleményében.

Az évad első felének ünnepélyes lezárásaként december 8-án, vasárnap nevet kap a Manna Matiné fehér bábfigurája, amit Hoffer Károly bábművész gyártott. A szervezők egy kampány keretében kérték a közönséget, hogy segítsen nevet találni a bábunak. A karácsonyi asztal meséje című előadás előtt ünnepséget tartanak, amelyen nevet kap a bábfigura és a széria alkotóit is bemutatják. Bartha Tóni Bábszínházának vendégjátéka után ezúttal is díjmentes foglalkozás következik a Bartók Pagonyban a gyerekeknek. Este hét órától az ESZME és a Purgateátrum együttes előadása, a Punchék karácsonya várja a felnőtt nézőket.

A B32-ben 2020-ban is minden hónap második vasárnapján várja a nézőket a Manna Matiné széria. Délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődnek a gyerekelőadások, amelyeket kivétel nélkül interaktív foglalkozás követ a Pagonyban, ezt követően este hét órakor a felnőttek részére adnak bábos produkciókat. Az évad hátralevő részében három új – egy felnőtteknek és két gyerekeknek szóló – bemutatót is befogad a korszerű bábszínház Újbudán.

Az első bemutató az ESZME – Most! című előadása lesz február 9-én Csató Kata és Romankovics Edit előadásában. Az szerzők az egyenjogúság témakörét járják körbe egy felnőtteknek szóló bábos előadással.

Március 21-én a bábszínházi világnap alkalmából tűzik műsorra a Marica Bábszínháza Kecskekatonaság című produkcióját. A népmesei alapra épülő produkció központi figurája egy háborúból visszatérő árva fiú, aki megtanulja használni megszerzett tudását és kisemmizett helyzetéből sikeres emberré válik. Senkit nem eltaposva, saját tudásának és képességeinek birtokában tud érvényesülni. Ezt a fejlődéstörténetet dolgozza fel az előadás, melynek leglényegesebb üzenete, hogy bárhonnan indulsz is, bármilyen nehéz helyzetbe kerülsz is, meg tudsz küzdeni vele.

Az évad zárásaként, június 14-én a MaNNa Produkció saját bemutatója megfigyelhető Itt vagyok! címmel. Látássérült gyerekek részére is egész értékű produkció készül, ahol az szerzők egyik célja, hogy az egészséges gyerekek bepillantsanak sérült társaik világába. Az előadás két kisiskolás barátságán át mesél nyitottságról, elfogadásról, szeretetről és egymás támogatásáról. A produkciót Varsányi Péter rendezi, szereplői Főglein Fruzsina és Kovács Domokos.

mti