Gyaloglással gyűjt pénzt húsz számítógépes szakember fogyatékos fiataloknak

Gyaloglással gyűjt pénzt húsz számítógépes szakember fogyatékos fiataloknak

A Liferay munkatársai virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot áhítanának gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt – közölte a Kézenfogva Alapítvány cégvezetője az M1 csatorna műsorában.

Pordán Ákos kifejtette, húsz számítógépes szakember az egészségesebb életmód érdekében versenyt szervezett, hogy ki gyalogol közülük többet. A gyaloglást lépésszámlálókkal mérik, céljuk, hogy egy év alatt összesen 40750 kilométert tegyenek meg.

Létrehoztak egy jótékonysági honlapot, ahol a megtett lépéseik alapján világtérképen jelölik, „merre járnak”, ezenfelül eseményeket szerveznek, amelyek alkalmával ugyancsak pénzt tudnak gyűjteni – tette hozzá.

Az alapítvány igazgatója azt mondta, az támogatás összegét fogyatékos fiatalok felkésztésére és munkába helyezésére fordítják ezt követően. Egy ember elhelyezéséhez megközelítőleg 150-200 ezer forint létfontosságú – fűzte hozzá.

A Kézenfogva Alapítvány idén 25 éves, tíz éve odafigyel fogyatékosokkal. Jó néhány vállalattal kapcsolatban állnak, akik jelzik nekik, hogy milyen munkaerőre lenne szükségük, ők mindazonáltal felkészítik rá a fiatalokat – ismertette Pordán Ákos.

A munkáltatók 90 százalékban elégedettek az általuk küldött dolgozókkal – emelte ki.

mti