Guy Ritchie játékfilmet rendez a Herkules című rajzfilmből

Guy Ritchie játékfilmet rendez a Herkules című rajzfilmből

Az 1997-ben bemutatott Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki pár éve az Aladdin filmváltozatát is elkészítette.

Mint a The Hollywood Reporter visszaidézte, Ritche Aladdinja, amit 2019-ben mutattak be, több mint egymilliárd dolláros (380 milliárd forintos) teljes körű jegybevétellel zárta forgalmazását.

A Herkules játékfilm első forgatókönyvvázlatát a lap alapján Dave Callaham csinálta, aki a Marvel részére a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatókönyvét írta. A Disney most újabb forgatókönyvírókat keres a produkcióhoz.

A Herkules produceri feladatait AGBO produkciós cégén át Joe és Anthony Russo végzi.

Az eredeti, 1997-es rajzfilm, amit Ron Clements és Jon Musker szervezett, a görög mitológiai hős történetét dolgozta fel: Herkulesnek meg kell mentenie az Olümposzt az alvilág istenétől, Hádésztől.

A Disney egy sor korábbi animációs filmje élőszereplős remake-jét konstruálta már el. Legutóbb Rachel Zegler főszereplésével Marc Webb forgatta le újra a Hófehérkét, ahol Gal Gadot játssza a gonosz királynőt. A kis hableány élőszereplős fajtája ugyanakkor, ahol Javier Bardem, Melissa McCarthy és Halle Bailey is érzékelhető ezt követően, ugyancsak jövőre kerül a mozikba.

mti