Fiatal fotósoknak hirdet ösztöndíjpályázatot a pécsi Zsolnay Örökségkezelő

Fiatal fotósoknak hirdet ösztöndíjpályázatot a pécsi Zsolnay Örökségkezelő

Kulturális programjainak dokumentálására hirdet ösztöndíjpályázatot fiatal fotósok részére a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).

A baranyai megyeszékhely kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló intézmény információja alapján a ZSÖK minden évben csaknem 2500 eseményt szervez Pécsett.

Az egyéves, 2019-re szóló ösztöndíj célja, hogy a minél teljesebb képet mutassanak be az elkészült fotók a ZSÖK sokszínű programjairól és a turisztikai látnivalóiról – írták.

A részletekről közölték: a kulturális holding állandó fotósainak tevékenységét segítve az ösztöndíjas „képei bepillantást engednek a ZSÖK műhelyeinek belső életébe és kordokumentumként bemutatják a legnélkülözhetetlenebb aktuális eseményeket”. A feladatok közt tárgy- és portréfotózás a Zsolnay-negyed műtermében, részvétel imázs-, marketing- és reklámfotózásokon, ezenfelül épületfotózások is megjelennek – ismertették.

A pályázat nyertese egy éven keresztül havi bruttó 30 ezer forintos ösztöndíjban részesül és saját kiállítást szervezhet a ZSÖK valamely kiállítóhelyén, amelyhez újabb 30 ezer forintos segítséget kap.

A jelentkezni felsőfokú vizuális vagy média képzésben, vagy érettségi után fotográfus szakképzésben résztvevő, vagy ilyen végzettséget három éven belül szerzett fotósok tudnak – derült ki az összegzésből.

A pályázatokat december 2-ig várják. Újabb részletek a kulturavarosa.hu/fotososztondij2019 oldalon találhatóak.

mti