Élénk érdeklődés kísérte a Titanic-relikviák árverését

Élénk érdeklődés kísérte a Titanic-relikviák árverését

A ritka tételekért élénk verseny folyt, és számos a becsült érték kétszereséért kelt el.

Ritka Titanic-relikviákat árverezett el egy dél-angliai aukciósház a hét végén: az élénk érdeklődés kísérte árverésen 62 ezer fontért kelt el az 1912-ben szerencsétlenül járt angol óceánjáró egyik pincérének szekrénykulcsa és 60 ezer fontért talált új gazdára a hajó első osztályú éttermének étlapja. Andrew Aldridge, a Henry Aldridge és fia aukciósház illetékese elmondta, hogy 250 tétel került kalapács alá, a ritka tételekért élénk verseny folyt, és számos a becsült érték kétszereséért kelt el.

Az étlap Elise Lurette francia származású szobalány kötényének zsebében volt, amikor a Titanic süllyedni kezdett. Lurette egyike volt annak a mintegy 700 embernek, aki túlélte a hajó jégheggyel való összeütközését és elsüllyedését. A szombat esti árverésen Lurette hagyatékából árvereztek el több Titanic-relikviát, amelyekért összesen százezer fontot fizettek a gyűjtők.

A kicsiny kulcs Sidney Sedunary pincér szekrényét nyitotta. A Southamptonból származó férfi életét vesztette a több mint 1500 életet követelő hajókatasztrófában, ám holttestét megtalálták, és a ruhájában talált értékeket valamint karóráját elküldték várandós feleségének.

24 ezer fontért kelt el Joseph Bell mérnök levele, amelyben fiának arról számolt be, hogy a southamptoni kifutáskor majdnem összeütközött a Titanic két másik tengerjáróval. Minden egyes elárverezett tétel mögött elképesztő történet húzódik meg. Amikor látod ezeket a tételeket, életre kelnek a Titanic utasainak történetei – jegyezte meg Andrew Aldridge.

(forrás: hirado.hu)