Egy csikó életét követi végig Török Zoltán új természetfilmje

Egy csikó életét követi végig Török Zoltán új természetfilmje

Egy csikó életét követi végig a születéstől kezdve Török Zoltán Vadlovak – Hortobágyi mese című új természetfilmje, amit 2020-ban láthat a nagyérdemű.

A magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készülő egész estés alkotást több év tervezés és előkészítés után előző évben ősszel kezdte el forgatni Török Zoltán és stábja. A film története egy csikó életét követi végig a születéstől kezdve, az ő szemén át láthatja ezt követően a nézők a csapatában lejátszódó drámákat, ezenfelül a puszta változását évszakról évszakra.

Török Zoltán direktor a Kulturális Híradónak hangoztatta: a Hortobágy annyira unikális táj gazdag állatvilággal, ami megérdemel egy egész estés mozit. Mint mondtam elég sokáig kerestek főszereplőt, a casting esetén szóba kerültek példaként a sakálok is.

„A vadlovakra aztán azért jutott a választás, mert az élőhelyük a Hortobágy kellős centrumában van és ott gyakorlatilag a hortobágyi állatvilág képviselői javarészt megfordulnak és közvetlen interakcióba kerülnek a vadlovakkal, ami már jelentősen érdekes adalék. És a kutatások alapján kiderült, hogy a Przsevalszkij-lovaknak elég gazdag és változatos szociális életük van, ami filmen igencsak érdekes” – fejtette ki a direktor.

A Vadlovak – Hortobágyi mese című produkció a Magyar Nemzeti Filmalap segédkezésével és internacionális koproducerek részvételével készül.

mti