Dupla képpont az LG ívelt UltraWide monitor jellemzője

Dupla képpont az LG ívelt UltraWide monitor jellemzője

Az LG ívelt UltraWide monitorainak térhódítását látván a terméket a gyártó tovább fejlesztette. Az UQHD felbontással rendelkező IPS panel sokféle csatlakoztathatósági jellemzőkkel bír.

A Dél-Koreai gyártó először 2012 decemberében vezette be a 21:9 aránnyal rendelkező monitorokat, amelyek azóta is dinamikusan fejlődnek. A tavalyi évben hazánkban értékesített 21:9-es monitorok közül, 90 százalék az LG logójával rendelkezett. A most megjelent ívelt UltraWide 34UC87M monitor kiváló hatékonyságú megoldást nyújt párhuzamos megjelenítéseket igénylő munkák végzéséhez. A már megszokott 16:9-es formátumú monitorokat összehasonlítva az LG UQHD monitorával, ez utóbbi akár 2,4-szer több képpontot képes megjeleníteni. A 3440×1440 pixeles felbontás teljesen új felhasználói élményt eredményez. Az önmagában is helytálló ívelt monitor további lehetőségeket rejt, amennyiben hasonló monitorokkal párhuzamos megjelenítésre kapcsoljuk azokat össze. Az IPS panelnek köszönhető nagy betekintési tartomány mellett az UQHD felbontású monitorok az sRGB színtér 99%-át képesek megjeleníteni, illetve a DisplayPort-ot használatával a színmélység elérheti a 10 bitet is.

Az LG ívelt UltraWide monitor széles felhasználási lehetőségekkel rendelkezik
Az LG ívelt UltraWide monitor széles felhasználási lehetőségekkel rendelkezik

Az LG azonban a felhasználói élményt nem kizárólag a látványra korlátozta. A monitorba beépített 7 wattos sztereo hangszóróknak, illetve a Maxxaudio hangrendszernek köszönhetően a mozi-hangzás élménye is a felhasználóra vár. Az új ívelt monitor a DisplayPort mellett képes fogadni a HDMI és az USB 3.0 csatlakozókat, valamint a Thunderbolt 2 port kínálta kapcsolatot. Természetesen az ívelt monitor lehetőséget biztosít az állványra vagy falra rögzíthetőségével is. Az új monitor 339 000 forintos ajánlott fogyasztói áron már kapható.