Csaknem 900 millió forintos gyárfejlesztés ért véget Hajdúnánáson

Csaknem 900 millió forintos gyárfejlesztés ért véget Hajdúnánáson

Befejeződött a Műforg Ezredév Kft. hajdúnánási telephelyének 883,7 millió forint összköltségvetésű kapacitásbővítő beruházása.

A cég információja alapján a haladó szellemű esztergagépek és egyéb berendezések akár új exportpiacok megszerzéséhez is hozzájárulhatnak. A projekt magasabb feldolgozottságot és hozzáadott értéket hoz létre, rendbe hozza a sorozatgyártás költséghatékonyságát – írták. A társaság fejlesztésre 441,85 millió forint uniós eszközbeszerzési segítséget nyert a Széchenyi 2020 program keretében.

Az 1999-ben hozott létre, nyíregyházi székhelyű Műforg Ezredév Gyártó- és Forgalmazó Kft. a 2017-es vállalkozásbeli évben 68 munkavállalót foglalkoztatott, termékeit 34 országban forgalmazza. A szerszám- és alkatrészgyártó társaság Hajdúnánás mellett a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn is működtet telephelyet.

A nyilvános cégadatok alapján a társaság tavalyi 1,35 milliárd forintos árbevételéből csaknem 300 millió forint exportból származott. 2016-ban 1,385 milliárd forint árbevételt értek el 183 millió forintos exportértékesítéssel. Adózott eredménye múlt évben meghaladta az 5 millió forintot, tavalyelőtt a 21 millió forintot.

mti