Budapesten jártak az internacionális Mini Találkozóra tartó jellegzetes modellek

Budapesten jártak az internacionális Mini Találkozóra tartó jellegzetes modellek

A fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő MINI rajongói részére életre hívott Internacionális Mini Találkozónak idén a nagy-britanniai Bristol házigazdája. A jövő hét második felében szervezett esemény egy 15 napos utazással indult, melyen egy-egy speciális, speciálisan felkészített hagyományos Mini kabrió és a márka feltámasztása után készített elsőgenerációs MINI Cooper szeli át Európát egy friss plug-in hibrid MINI kíséretében.

A hagyományos Mini szerelmesei 2019. augusztus 8-11. közt a nagy-britanniai Bristol településében adózhatnak rajongásuk tárgyának az internacionális Mini Találkozón (IMM – International Mini Meeting). Az angol prémiumgyártó fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő rendezvény a Bristol külvárosában álló Easter Compton területén gyűjti egybe a Föld minden tájáról érkező rajongókat, akik közül az emberek leggyakrabban tradicionális Mini vagy mai MINI modellel gurulnak be a négynapos hétvége helyszínére. A MINI CLASSIC mindeközben a #ROADtoIMM19 hashtag mögé rendezett európai körutazás örök online közvetítésével hozza fesztiválra éhes hangulatba a rajongókat, az internacionális Mini Találkozó világméretű népszerűségét és korszakokon átívelő rajongását éltetve ezzel. Az Athénból Bristolba vezető, tizenöt napon keresztül tartó utat egy példa nélküli, speciálisan felkészített hagyományos Mini kabrió és egy, a modern érából származó, ugyancsak unikális elsőgenerációs MINI Cooper négykerekű teszi meg: a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összehasonlíthatatlanul egyedire. Az alkotó mindkét karosszériát lökhárítótól csomagtérajtóig és keréktárcsáktól vászontetőig fényesen vibráló színmintába borította, melynek betudhatóan a műalkotások az angol prémiumgyártó hagyományos és jelenkori történetének összefonódását testesítik meg. A két modell társa a hosszú úton egy, a legkorszerűbb MINI korszakot megtestesítő MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid Panamericana kivételes modell.

A július 25-én induló és augusztus 8-án célba érkező európai utazás a hagyományos Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis előtt tiszteleg. Az Athénból induló trió Szófiába, Belgrádba, Budapestre, ezután Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt begurul Bristolba. Utazás közben a tradicionális Mini kabrió és a mai MINI Cooper jó néhány megállót ejt meg, hogy találkozzon a legnagyobb MINI klubokkal és egyéb márkák rajongótáborával.

Július 29-én este a Mini Club Hungary és a BMW Group Magyarország fogadta a rendkívüli karavánt a Várkert Bazár előtt Budapesten. A magyar márkaklub lelkes elemei nagyszámú hagyományos Mini-vel csatlakoztak, melynek egyik különlegessége a Mini Club Hungary elnöke, Fülöp Attila által tervezett dizájnterv, mely egyben a 2019-es jubileumi IMM (Internacionális Mini Találkozó) hivatalos arculata is lett. A három jellegzetes MINI-hez a magyar Mini közösség újabb 15 gépkocsija csatlakozott. Egy korszerű MINI Cooper S 60 Years Edition British Racing Green fényezésű modell felvezetésével a márkát ünneplendő, felvonult a Mini csapat A főváros belvárosában. A Bristolba igyekvő delegációt a neves fotós Amy Shore kíséri, aki fantasztikus fotókkal dokumentálja az egyes állomásokat, visszaadva azt a lelkes, örömteli, a márkáért rajongó közösségi világot és az adott települések lüktető hangulatát.

Az internacionális Mini Találkozó már négy évtizede évente az angol prémiumgyártó rajongóinak legnagyobb eseménye, amelyiknek középpontjában a hagyományos Mini iránti rajongás áll és melynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza. Az internacionális Mini Találkozó idén is élőzenével, négy napon keresztül tartó partihangulattal, játékos vetélkedőkkel és izgalmas szabadidő-programokkal várja a családokat. A találkozón a MINI CLASSIC saját rendezvénysátorral lesz jelen, és megnézegethetők lesznek az Európát megjárt négykerekű trió különleges elemei is, miközben az ez évi Internacionális MINI Találkozó dizájn-nyertes gépkocsija is, melyet a Mini Club Hungary elnöke, Fülöp Attila tervezett.