Bővíti Bespoke háztartási gép családját a Samsung

Bővíti Bespoke háztartási gép családját a Samsung

A Samsung tovább bővítette a személyre szabható Bespoke termékcsaládot, amely stílusos színekkel, új funkciókkal és prémium kivitelezéssel módot nyújt a felhasználóknak az önkifejezésre, az összekapcsolt eszközöknek köszönhető komfort megtapasztalására és a fenntartható otthoni élet kialakítására.

A mesterséges intelligenciával támogatott Bespoke sütők a SmartThings alkalmazáson át, összekapcsolt funkciók által egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik a főzést, míg ínycsiklandozó végeredményt garantálnak. Az AI Pro Cooking hiszen képes felismerni az összetevőket, ennek megfelelően mindazonáltal optimalizálja a beállításokat, és figyeli az ételt sütés közben, hogy gátolja a túl- vagy éppen alulfőzést. A Dual Cook Steam szerepkör eltérő beállításaival a felhasználók ugyanabban az időben csinálhatnak egészséges párolt vagy akár sütőben sült ételeket. Mindemellett a Sense-to-Open (Önműködő ajtónyitás) szerepkörnek hála, mindössze egyetlen érintéssel, kényelmesen nyitható a fogantyú nélküli, lapos sütőajtó, ami egyben jó megjelenésű, minimalista stílust biztosít a konyhának.

A korszerű Bespoke MI mosógép 60 centiméteres szekrénymélységgel érkezik, amely ezáltal könnyűszerrel illeszkedik akár a konyhai térbe is. A konstrukció 11 kilogrammos mosó- és 9 kilogrammos szárító kapacitásra tervezett, ezáltal lényegesen megkönnyíti a nagyobb mennyiségű szennyesek mosását is. Az MI OptiWash szerepkör optimalizálja is az egyes mosásokat, merthogy a mosógép tartalmának szennyezettsége alapján legelőnyösebb mennyiségű vizet és mosószert használja, ameddig az Automata Adagolás szerepkör önműködően adagolja korrekt mennyiségű mosószert és öblítőt a töltéssúly alapján. A mesterséges intelligencia által vezérelt mosógépek hazánkban Tiszta fehér és Tiszta fekete vezérlőlappal érhetők ezt követően el, melyek mindent összevetve hibátlanul illeszkednek az ugyancsak ezekben a színváltozatokban elérhető hűtőkhöz.

A Bespoke MI szárító fejlett MI Megfelelő szárítás szerepkört ígér, amely egy korszerűsített érzékelővel örökösen figyeli a víztartalmat, és optimalizálja algoritmusát az anyagok alapos szárítása érdekében. A fejlett nedvességérzékelő érzékeli a nedvességtartalom és a páratartalom szintjeinek változásait, hogy a maximális hatékonyság érdekében beállítsa a hőmérsékletet és a szárítási időtartamot. A mosási szokások alapján személyre szabott szárítást nyújt, mosási ciklusokat ajánl és kijelzi a mosási idővel kapcsolatos információkat. Emellettés, a Bespoke MI mosó- és szárítógépet is ideális működésre tervezték, mindent összevetve a felhasználók a Szuper villámgyors mosás és a Szuper sebes szárítás funkcióknak betudhatóan akár egy órán belül kimoshatják, megszáríthatják ruháikat.

A modern Bespoke MI mosó- és szárítógép a Samsung legfrissebb energiatakarékos technológiáival és környezettudatos – például az MI Ecobubble, az MI Mosás és a SpaceMax – funkcióval büszkélkedhet.

Okosabb és komfortosabb otthoni élet

A Bespoke által kínált összekapcsolt felhasználói inger nem kizárólagosan az eszközök egy applikáción keresztüli irányítását jelenti. A mesterséges intelligencia által vezérelt modern műszaki megoldás támogatásával személyre szabott lehetőségeket nyújt annak érdekében, hogy otthonunkat még kényelmessebbé tegyük. Ennek érdekében a Samsung elindítja a SmartThings Home Life-ot egy olyan csatlakozási központot, amely hat alapvető otthoni szolgáltatást egyesít: főzés, energia, ruhatisztítás, állatgondozás, levegőtisztítás és otthonunk rendben tartása. A SmartThings Home Life hozzájárulásával a felhasználók személyre szabhatják az automatizálást, kihasználva a szinergikusan együttműködő gépezetek előnyeit az általuk igényelt szolgáltatás érdekében.

Fenntarthatóság az első pillanattól az utolsóig

A Samsung árucikkek tervezésénél már hosszú ideje releváns szempont a környezetvédelem iránti elkötelezettség. Ez alól a legkorszerűbb Bespoke gépezetek sem jelentenek kivételt, melyek úgy készülnek, hogy azok minél hatékonyabbak és fenntarthatóbbak legyenek. A Samsung a gyártás pillanatától kezdve arra törekszik, hogy a gyárakban keletkező hulladékok minimalizálásával megelőzze a talajszennyezést. Ennek szellemében a folyékony anyagokat, példának okáért a fáradt olajat és a festéket is újrahasznosítja, amit később üzemanyagként is használhatnak. Ennek hála a Samsung digitális eszközöket gyártó koreai létesítményei 2019-ben már 93%-os ipari hulladék-újrahasznosítási arányt értek el, 2021-re ez 98%-ra emelkedett, a cég ugyanakkor a következő években még tovább kívánja ezt növelni.

A produktumok szállításában a cég a fogyasztók által otthon újrahasznosítható ökocsomagolás igénybevételével igyekszik még tovább csökkenteni az ökológiai lábnyomát. Sőt még a Samsung QR-kódok támogatásával digitális használati útmutatókat ad, csökkentve a papíralapú kézikönyvek számát.

A fenntartható formatervezés a készítmények használatában is megjelenik. A Samsung Bespoke hűtők az újonnan bevezetett színekkel – Szatén bézs, Szatén égszínkék, Tiszta barack, azonfelül Vanília – kiegészülve már 8 féle színű és anyagú ajtópanellel válnak hozzáférhetővé, ezáltal lehetőséget biztosítva, hogy a hűtő egy panel cserével egy lakóhely felújítás után is nagyszerűen illeszkedjen a berendezéshez. Emellettés, a Samsung hűtőszekrényei fejlett Digitális Inverter Kompresszorral rendelkeznek, miközben a Samsung mosógépek olyan modern műszaki megoldást használnak, mint az AI Ecobubble. Az ilyen modernizált modern műszaki megoldások alkalmazásával a Samsung 2000 és 2020 közt 67%-kal tudta csökkenteni az energiafogyasztást az alulfagyasztós hűtőszekrények tekintetében, azonfelül 53%-kal a forgó-dobos mosógépek tekintetében 2011 és 2020 közt. A környezettudatos fejlesztések eredményét Energy Star tanúsítványokkal is elismerték. A hazai piacon elsőként a korszerű energiahatékonysági besorolás alapján ilyen árucikk a Bespoke A energiaosztályú alulfagyasztós hűtő is. A Samsung felhasználók ugyanakkor ennek hála nem kizárólag az energiaköltségeket csökkenthetik, hanem az üvegházhatású gázok kibocsátását is.

Ezen felül, a SmartThings Energy szolgáltatás is segíthet a felhasználóknak energiát megtakarítani úgy, hogy a rendszer kikapcsolja a nem használt eszközöket, ráadásul beállítja a redőnyöket és a légkondicionálókat, csökkentve az energiapazarlást, míg fenntartható szokásokat formál ki otthon.

Amellett, minden háztartási konstrukció tekintetében a fenntarthatósági folyamat alatt jeles fontosságú a árucikk hozzáillő kezelése az életciklusának végén. A Samsung a háztartási gépezetek, különösképpen a kulcsfontosságú készülékalkatrészek hosszabb élettartamának biztosítása érdekében a 2022. július 1-jén vagy azután vásárolt Digitális Inverter Motorral és Kompresszorral ellátott mosógépek, szárítógépek, mosó-szárítógépek, hűtőszekrények során a meghibásodott Digitális Intverter Motor és Kompresszor jótállását a korábbi 10 évről 20 évre emeli. Ezen túlmenően a Bespoke moduláris megvalósításának hála a felhasználók újak vásárlása helyett akár otthon is személyre szabhatják készülékeik kialakítását, ha változtatásra lenne szükségük.